CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 24/06/2019 - 28/06/2019

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 26/06/2019

26 lipanj, 2019
Tjedna analiza 26/06/2019 Ekonomski kalendar

Dolar je naglo oslabio u odnosu na euro prošlog tjedna, budući da su Federalne rezerve signalizirale popuštanje monetarne politike. Sudionici na tržištu pozicionirani su za smanjenje kamatnih stopa sljedećeg mjeseca, a možda i za još dva do kraja godine. Indeks dolara pao je na najnižu razinu u posljednja tri mjeseca.

Britanska funta porasla je u padu dolara. Međutim, Brexit se ne boji strahova od dobitaka jer je kandidat za Brexit Boris Johnson dobio zamah u natjecanju Tory partijskog vodstva. Johnson je veliki favorit i ima priliku da pobijedi svog protivnika Jeremyja Hunta sljedeći mjesec i da postane premijer.

Japanski jen je dodatno ojačao u odnosu na dolar uz pojačane napetosti između Washingtona i Teherana.

Valutnim parom dolar turska lira trgovalo se znatno manje prošlog tjedna uglavnom zbog slabosti dolara, ali najava da je opozicija pobijedila vladajuću stranku predsjednika Erdogana, kako bi pobijedila u ponovljenim istanbulskim općinskim izborima, potaknula je liru početkom ovog tjedna. Analitičari vjeruju da je valutu podržao predsjednik graciozno priznajući poraz.

Cijena zlata je snažno porasla prošlog tjedna, dosežući najviši nivo u prethodnih šest godina uprkos očekivanjima smanjenja stopa i povećanim napetostima na Bliskom istoku.

Američki burzovni indeksi prošlog su tjedna porasli, a S&P500 postigao je rekordno visoku razinu, budući da su ulagači nastavili navijati za odluku Feda o promjeni monetarne politike.

Cijena nafte naglo je porasla prošlog tjedna. Države članice OPEC-a i države koje nisu članice OPEC-a sklone su proširiti sporazum o smanjenju opskrbe na sastanku koji će se održati 1. i 2. srpnja u Beču. Međutim, ruski ministar energetike Alexander Novak izjavio je u ponedjeljak kako će njegova zemlja nastaviti s pristupom "čekati i vidjeti" o budućnosti sporazuma OPEC+, koji je pomogao zaustaviti skup. Postoje naznake da SAD i Kina mogu pokušati pronaći rješenje za svoje međusobne odnose na predstojećem sastanku G-20 u Japanu što je pružilo potporu cijeni nafte.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada