CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 73% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 15/07/2019 - 19/07/2019

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 17/07/2019

17 srpanj, 2019
Tjedna analiza 17/07/2019 Ekonomski kalendar

Euro je prošlog tjedna u odnosu na dolar blago ojačao. Mogućnost "popuštanja" monetarne politike od strane Europske središnje banke, što obuhvaća i moguće obaranje kamatne stope, vršila je pritisak na euro u ponedjeljak i utorak. Osim toga, ekonomski podaci iznova i iznova potvrđuju da je gospodarska aktivnost u euro zoni posljednjih mjeseci usporila.

Britanska funta je također opala naspram dolara. Guverner Banke Engleske, Mark Carney, najavio je moguće obaranje referentne kamatne stope u slučaju Brexita bez sporazuma o tranziciji. Podaci o britanskom tržištu rada objavljeni u utorak također su vršili pritisak na funtu.

Japanski jen je ojačao u odnosu na dolar zbog ponovnog izbijanja trgovinskih tenzija između Washingtona i Pekinga, kao i zbog usporavanja gospodarske aktivnosti u Kini. Općenito govoreći, indeks američkog dolara prošlog tjedna nije bilježio značajne promjene.

Američki indeksi su prošlog tjedna ostvarivali dobit, pri čemu je S&P 500 dostigao povijesni maksimum potaknut očekivanim obaranjima kamatne stope u SAD. Burze će sada biti usredotočene na sezonu financijskog izvještavanja tvrtki koja je počela ovog tjedna.

Cijena zlata je blago ojačala uslijed neizvjesnosti po pitanju trgovinskih pregovora između SAD i Kine, strahova od mogućeg Brexita bez sporazuma, tenzija na Bliskom istoku i najavljenih obaranja kamatne stope.

Cijena sirove nafte je prošlog tjedna blago ojačala uslijed pada zaliha u SAD i zaustavljanja proizvodnje u Meksičkom zaljevu zbog nevremena. Međutim, cijena je bila pod pritiskom u ponedjeljak i utorak zbog izvještaja objavljenog u ponedjeljak prema kojem je kineski BDP u drugom tromjesečju zabilježio rast od 6,2%, što je najsporija stopa rasta u Kini u posljednjih 27 godina.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada