CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 15/07/2019 - 19/07/2019

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 17/07/2019

17 srpanj, 2019
Tjedna analiza 17/07/2019 Ekonomski kalendar

Euro je prošlog tjedna u odnosu na dolar blago ojačao. Mogućnost "popuštanja" monetarne politike od strane Europske središnje banke, što obuhvaća i moguće obaranje kamatne stope, vršila je pritisak na euro u ponedjeljak i utorak. Osim toga, ekonomski podaci iznova i iznova potvrđuju da je gospodarska aktivnost u euro zoni posljednjih mjeseci usporila.

Britanska funta je također opala naspram dolara. Guverner Banke Engleske, Mark Carney, najavio je moguće obaranje referentne kamatne stope u slučaju Brexita bez sporazuma o tranziciji. Podaci o britanskom tržištu rada objavljeni u utorak također su vršili pritisak na funtu.

Japanski jen je ojačao u odnosu na dolar zbog ponovnog izbijanja trgovinskih tenzija između Washingtona i Pekinga, kao i zbog usporavanja gospodarske aktivnosti u Kini. Općenito govoreći, indeks američkog dolara prošlog tjedna nije bilježio značajne promjene.

Američki indeksi su prošlog tjedna ostvarivali dobit, pri čemu je S&P 500 dostigao povijesni maksimum potaknut očekivanim obaranjima kamatne stope u SAD. Burze će sada biti usredotočene na sezonu financijskog izvještavanja tvrtki koja je počela ovog tjedna.

Cijena zlata je blago ojačala uslijed neizvjesnosti po pitanju trgovinskih pregovora između SAD i Kine, strahova od mogućeg Brexita bez sporazuma, tenzija na Bliskom istoku i najavljenih obaranja kamatne stope.

Cijena sirove nafte je prošlog tjedna blago ojačala uslijed pada zaliha u SAD i zaustavljanja proizvodnje u Meksičkom zaljevu zbog nevremena. Međutim, cijena je bila pod pritiskom u ponedjeljak i utorak zbog izvještaja objavljenog u ponedjeljak prema kojem je kineski BDP u drugom tromjesečju zabilježio rast od 6,2%, što je najsporija stopa rasta u Kini u posljednjih 27 godina.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada
Zatvorite

Obratite pažnju na praznični raspored trgovanja 2. i 3. rujna, na Dan rada u SAD

Instrument Ponedjeljak 02.09.2019. Utorak 03.09.2019.
All Forex Regularno Regularno
Indeksi
USA 500 Rano zatvaranje 16:59 Regularno
USA-TECH 100 Rano zatvaranje 16:59 Regularno
USA 30 Rano zatvaranje 16:59 Regularno
JAPAN 225 Rano zatvaranje 16:59 Regularno
USA 2000 Rano zatvaranje 16:59 Regularno
DOLLAR INDEX Rano zatvaranje 16:59 Regularno
Energenti
Crude oil Rano zatvaranje 16:59 Regularno
Brent Oil Rano zatvaranje 16:59 Regularno
Natural Gas Rano zatvaranje 16:59 Regularno
Heating oil Rano zatvaranje 16:59 Regularno
Gasoline Rano zatvaranje 16:59 Regularno
Robe
Corn Zatvoreno Regularno
Soybeans Zatvoreno Regularno
Wheat Zatvoreno Regularno
Sugar Zatvoreno Regularno
Cotton No.2 Zatvoreno Regularno
Metali
Gold Rano zatvaranje 16:59 Regularno
Silver Rano zatvaranje 16:59 Regularno
Copper Rano zatvaranje 16:59 Regularno
Palladium Rano zatvaranje 16:59 Regularno
Platinum Rano zatvaranje 16:59 Regularno
Obveznice
Bonds US Rano zatvaranje 16:59 Regularno
Dionice
Equities US Zatvoreno Regularno
  • Vrijeme je izraženo prema vremenskoj zoni GMT (0)
  • Obratite pažnju: U slučaju niske likvidnosti određenih instrumenata, Fortrade može povećati spread ili čak u potpunosti zatvoriti instrument za trgovanje. Dodatna obavještenja bit će objavljena u slučaju dodatnih promjena u rasporedu trgovanja.
  • Navedena vremena mogu biti promijenjena.
  • 76% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ma putem ovog providera. Razmislite možete li sebi priuštiti visok rizik od gubljenja novca.