CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 73% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 22/07/2019 - 26/07/2019

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 24/07/2019

24 srpanj, 2019
Tjedna analiza 24/07/2019 Ekonomski kalendar

Euro je prošlog tjedna opao u odnosu na dolar. Sve su veća očekivanja da će Europska središnja banka nakon sastanka u četvrtak najaviti sniženje kamatne stope u rujnu kako bi smanjila negativan utjecaj svjetskih trgovinskih tenzija na europsko gospodarstvo.

Funta je oslabila u odnosu na dolar jer su ulagači napuštali britansku valutu uslijed straha od toga da će Boris Johnson, novi premijer i pobornik "tvrdog" Brexita, izvesti UK i EU bez postignutog sporazuma o prelaznom periodu.

Japanski jen prošlog tjedna nije zabilježio značajne promjene iako je guverner Banke Japana, Haruhiko Kuroda, izjavio da japansko gospodarstvo više nije u deflaciji jer se monetarna politika pokazala učinkovitom.

Američki dolar je rastao u odnosu na većinu valuta paralelno sa rastom prinosa na američke državne obveznice. Tržišta uvelike očekuju da će FED nakon sastanka 30-31. srpnja sniziti kamatnu stopu za 0,25%.

Američki burzovni indeksi su blago opali i povukli se povijesnog maksimuma. Sezona financijskog izvještavanja je u punom jeku.

Cijena zlata je prošlog tjedna porasla i kretala se iznimno volatilno zbog geopolitičkih rizika na Bliskom istoku, dok dodatnu podršku cijeni pruža očekivano sniženje kamatne stope u SAD krajem mjeseca.

Cijena nafte je prošlog tjedna bila pod pritiskom očekivanog pada svjetske potražnje za gorivom. Negativne revizije prognoza za svjetsku potražnju su u kombinaciji sa usporavanjem svjetskog gospodarskog rasta vršile pritisak na cijenu nafte. Međutim, mogući prekid opskrbe iz Bliskog istoka i dalje pruža podršku za rast cijene.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada