CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 73% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 29/07/2019 - 02/08/2019

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 31/07/2019

31 srpanj, 2019
Tjedna analiza 31/07/2019 Ekonomski kalendar

Euro je prošlog tjedna opao u odnosu na dolar. Nakon sastanka o monetarnoj politici u četvrtak, Europska središnja banka je saopćila da očekuje kako će referentna kamatna stopa "ostati na trenutačnoj ili nižim razinama" barem do kraja prve polovice 2020.

Britanska funta naglo pada u odnosu na američki dolar. Ulagači se boje da će politika novog premijera Borisa Johnsona rezultirati napuštanjem EU bez postignutog sporazuma o prelaznom periodu, što bi moglo nanijeti štetu britanskom gospodarstvu i financijskim tržištima.

Banka Japana je nakon sastanka u utorak zadržala kamatnu stopu neizmijenjenu na -0,1%, u skladu sa očekivanjima. Osim toga, banka je najavila da će kamatna stopa ostati na trenutačnoj razini duži period vremena, barem do proljeća 2020. godine.

Turska lira je ovog tjedna porasla na najvišu razinu od siječnja unatoč tome što je Središnja banka Turske prošlog tjedna snizila kamatnu stopu za čak 4,25% na 19,75%.

Indeks američkog dolara je na kraju prošlog tjedna bilježio značajnu dobit. Učesnici na financijskom tržištu uvelike očekuju da će FED nakon sastanka u srijedu sniziti kamatnu stopu za 0,25%.

Američki burzovni indeksi se uoči predstojećeg saopćenja Federalnih rezervi kreću uglavnom vodoravno nakon perioda rasta tijekom kojeg je S&P 500 (odnosno USA500) u petak dotakao najvišu razinu u povijesti.

Cijena zlata unatoč visokoj volatilnosti nije zabilježila značajnu promjenu krajem tjedna.

Cijena nafte prošlog tjedna također nije zabilježila značajne promjene. Dodatno opadanje zaliha nafte u SAD i tenzije kod Ormuškog tjesnaca pružaju podršku cijeni nafte, dok strahovi od mogućeg opadanja potražnje za gorivom i pesimizam po pitanju trgovinskih pregovora između Kine i SAD imaju suprotan učinak.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada