CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 04/01/2021 - 08/01/2021

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 06/01/2021

06 sijeиanj, 2021
Tjedna analiza 06/01/2021 Ekonomski kalendar

Euro prošlog tjedna nije bilježio značajnu promjenu, ali je zadržao značajnu dobit ostvarenu tjedan prije. Međutim, Njemačka je produžila ograničenje kretanja do kraja siječnja, dok sporo cijepljenje ograničava dodatni uspon eura.

Euforija nakon postizanja sporazuma o trgovinskim odnosima nakon Brexita je gotova, a nova ograničenje kretanja zbog pojave novog soja virusa korona u Ujedinjenom Kraljevstvu vrše pritisak na funtu.

Japanski jen je nastavio dobivati na snazi dok je dolar ostao pod pritiskom nakon što je američki kongres usvojio nove fiskalne poticajne mjere.

Građani američke države Georgije će u utorak glasovati za dva senatora, a ishod će utjecati na to tko ima kontrolu nad američkim senatom, što bi moglo odrediti smjer kretanja dolara u prvoj polovici 2021.

Američki burzovni indeksi su nastavili sa rastom jer se ulagači nadaju kraju pandemije, međutim visoke cijene i neizvjesnost uoči izbora u Georgiji izazivaju volatilnost. Ulagače također brine sudbina Jacka Ma, jednog od osnivača uspješne kineske tehnološke tvrtke Alibaba, koji se nije javno pojavio niti oglašavao na društvenim mrežama od kraja listopada.

Cijena zlata je prvog radnog dana 2021. godine naglo porasla jer ulagači očekuju da će Demokrate pobijediti na glasovanju u Georgiji, što bi otvorilo vrata novim poticajnim gospodarskim mjerama. Zlato se probilo iznad barijere od 1900 dolara za uncu.

Cijena sirove nafte nije bila stabilna, ali je zadržala ranije ostvarenu dobit tijekom sastanaka grupe OPEC+ u ponedjeljak i utorak. Ministri država koje proizvode naftu razmatrali su detalje o kvotama proizvodnje od veljače pa na dalje. Iran je u ponedjeljak zaplijenio južnokorejski naftni tanker, što je izazvalo rast tenzija na Bliskom istoku i pružilo podršku rastu cijene nafte tipa WTI prema barijeri od 50 dolara za barel.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada