CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 11/01/2021 - 15/01/2021

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 13/01/2021

13 sijeиanj, 2021
Tjedna analiza 13/01/2021 Ekonomski kalendar

Euro je naglo oslabio naspram američkog dolara. Rast dugoročnog prinosa na američke državne obveznice pružio je podršku dolaru koji se ionako već bio kretao u zoni preprodavanosti u odnosu na druge valute. Pandemija se nastavlja širiti na obje strane Atlantika. Okupljanja za vrijeme praznika uskoro bi mogla pokazati posljedice.

Britanska valuta je i dalje pod pritiskom zbog pogoršavanja zdravstvene situacije u Velikoj Britaniji i oštrih restriktivnih mjera. Međutim, Andrew Bailey, guverner Banke Engleske, u utorak nije zvučao naklonjeno negativnim kamatnim stopama, što je pružilo podršku funti. Osim toga, stopa cijepljenja u Velikoj Britaniji raste, što također pruža podršku valuti.

Japanski jen je oslabio paralelno sa oporavkom američkog dolara.

Izbori u američkoj državi Georgia pokazali su da će Senat biti pod kontrolom Demokrata, što bi idućih mjeseci moglo vršiti pritisak na američki dolar.

Američki burzovni indeksi su znatno porasli. Velike američke banke će u petak objaviti rezultate tromjesečnog poslovanja čime će otpočeti sezonu financijskog izvještavanja.

Cijena zlata je bila u slobodnom padu jer je rast prinosa na obveznice smanjio potražnju za plemenitim metalom.

Cijena sirove nafte je naglo porasla nakon što su ministri država koje proizvode naftu odlučili ne povećati proizvodnju. Osim toga, Saudijska Arabija je odlučila dobrovoljno smanjiti proizvodnju za 1 milijun barela dnevno u veljači i ožujku. Dodatni pad zaliha nafte u SAD također je podržao rast cijene crnog zlata.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada