CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 29/03/2021 - 01/04/2021

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 31/03/2021

31 oћujak, 2021
Tjedna analiza 31/03/2021 Ekonomski kalendar

Evro je v prostem padcu v primerjavi z dolarjem in se giblje blizu najnižjih ravni v letošnjem letu, saj se EU še naprej bori s cepljenjem. Evropski politiki kažejo s prstom drug na drugega, medtem ko število okužb narašča, prebivalstvo pa je nezadovoljno zaradi novih omejitev. Vendar EU zaostaja za ZDA, kjer štervilo cepljenih vedno bolj narašča in bo približno 90% Američanov do 19. aprila upravičenih do cepiva.

Britanski funt se je malo spremenil. Združeno kraljestvo še naprej odpira svoje gospodarstvo, primeri okužb z novim koronavirusom upadajo in zagotavljajo podporo okrepitvi dolarja.

Japonski jen je močno oslabel. Razlika v obrestnih merah med ameriškimi in japonskimi državnimi obveznicami se povečuje in valutni par dviguje nad raven 110.

Na splošno se je dolarski indeks povzpel zaradi izboljšanih napovedi za ameriško gospodarstvo, medtem ko donos na ameriške obveznice narašča, kar je dodatna podpora ameriški valuti.

Cena zlata je še naprej padala in se je v torek gibala pod ravnijo 1.700 USD. Dvig donosnosti ameriških obveznic in rast cene Bitcoina znižujeta ceno rumene kovine.

Indeks S&P 500 se je približal še eni najvišji ravni vseh časov zaradi rasti apetita vlagateljev za rizik. Vlagatelji dobro sprejemajo fiskalne spodbude, predsednik Biden pa naj bi v sredo predstavil svoj velikanski načrt ifranstrukturne porabe.

Cena nafte je prejšnji teden nekoliko narasla. Sueški prekop se je v torek odprl po dnevih blokade zaradi nasedle tovorne ladje. Poudarek se je bil na srečanju OPEC + v četrtek, kjer bodo razpravljali o prozivodnih kvotah, v času novih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Močnejši dolar pa vpliva na ceno nafte.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada