CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 17/05/2021 - 21/05/2021

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 19/05/2021

19 svibanj, 2021
Tjedna analiza 19/05/2021 Ekonomski kalendar

Euro je nastavio ostvarivati dobit jer zemlje EU popuštaju restrikcije dok cijepljenje stanovništva napreduje. Skoro polovica stanovnika Europe sada je dobila barem prvu dozu cjepiva protiv virusa Covid-19.

Britanska funta je ojačala u odnosu na dolar. U Ujedinjenom Kraljevstvu su ukinute restrikcije restoranima, kinima, školama i univerzitetima. Međunarodni letovi su odnovljeni u okviru 3. faze plana o ponovnom otvaranju gospodarstva.

USDJPY je skočio zbog strahova od rasta inflacije u SAD. Međutim, japanski jen je u četvrtak preokrenuo trend jer dužnosnici Federalnih rezervi tvrde da je skok inflacije privremen te neće biti mijenjanja monetarne politike.

Cijena zlata je znatno porasla i približila se barijeri od 1900 dolara paralelno sa padom dolara i povlačenjem prinosa na američke državne obveznice.

Objava da će Federalne rezerve zadržati popuštajuću monetarnu politiku pružila je podršku američkim burzovnim indeksima. Sezona financijskog izvještavanja se bliži kraju. Pozitivni rezultati maloprodajnog sektora ukazuju na jaku potrošačku potražnju. S druge strane, dionice se već kreću na iznimno visokim razinama, što je ograničilo uzlazni potencijal burzi.

Cijena nafte je prošlog tjedna porasla jer su pozitivni gospodarski podaci učvrstili nade u oporavak potražnje. Širenje novog soja virusa Covid-19 nije u velikoj mjeri utjecalo na tržišta nafte. Slabljenje dolara također pruža podršku rastu cijene crnog zlata.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada