CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 31/05/2021 - 04/06/2021

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 02/06/2021

02 lipanj, 2021
Tjedna analiza 02/06/2021 Ekonomski kalendar

Euro u odnosu na dolar nije zabilježio značajne promjene. Zajednička europska valuta trguje iznad 1,22, potpomognuta slabošću dolara uslijed nade da će Njemačka uskoro ukloniti ograničenja Covida, dok Italija poduzima još jedan korak u svom ponovnom otvaranju. Oko 40% stanovništa europskong kontinenta je već primilo barem jednu dozu cjepiva.

Britanska funta zabilježila je male dobitke potkrijepljene nagovještajima službenika Bank of England da bi Engleska središnja banka mogla povisiti kamate već početkom 2022. godine. Optimizam u vezi sa imunizacijom prevladava nad blagim širenjem indijske varijante koronavirusa. Ponovno otvaranje UK je zakazano za 21. lipanj. Japanski jen je oslabio u odnosu na dolar. COVID nastavlja da zabrinjava insvestitore u Aziji, dok je u Europi i Americi situacija bolja.

Cijene zlata su prešle $1,900. Rastuća inflacija u SAD pozitivno utiče na žuti metal. Ova zabrinutost je u petak porasla posle objave Fedovog omiljenog mjerila inflacije, osnovnih izdataka za osobnu potrošnju, koja je u travnju bila 3,1%, što je 0,2% iznad predviđanja.

Američki indeksi su blago porasli uslijed smanjenih prinosa na obveznice i optimizma da će se gospodarski oporavak nastaviti brzim tempom.

Cijene nafte su prošlog tjedna porasle. Očekivanja da će porasti potražnja za gorivom tijekom ljetne sezone vožnje u Europi i SAD-u povećavaju cijene nafte. Članice OPEC + sastale su se u utorak i mogle bi u jednom trenutku odlučiti povećati proizvodnju nafte kao odgovor na rastuću potražnju i više cijene. Cijene dela nafte iz Irana, koja bi se mogla vratiti na globalno tržište nafte kao rezultat nuklearnog sporazuma između SAD-a i Irana, donekle su vjerojatno određene trenutnom razinom cijena.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada