CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 08/11/2021 - 12/11/2021

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 10/11/2021

10 studeni, 2021
Tjedna analiza 10/11/2021 Ekonomski kalendar

Euro u odnosu na dolar nije zabilježio značajne promjene. Glavni ekonomist Europske središnje banke, Philip Lane, ponovio je da smatra da je trenutna inflacija "privremena", ali je relativno optimističan glede gospodarskih izgleda.

Britanska funta je pala na nove minimume prošlog tjedna, budući da je Banka Engleske zadržala svoju monetarnu politiku nepromijenjenom. Problemi nakon Brexita su nastavili pritiskati funtu. EU čeka da Velika Britanija poduzme sljedeći korak u pregovorima nakon pojašnjenja da će Unija poduzeti recipročne mjere ukoliko Velika Britanija odluči pozvati se na član 16.

USD/JPY par je opao jer je prinos na referentne 10-godišnje američke obveznice pao ispod 1,5%. Sve u svemu, indeks američkog dolara bio je gotovo nepromijenjen, lebdeći oko 94 bodova.

Cijene zlata su porasle na gotovo dvomjesečni maksimum, znatno iznad 1.800 dolara. Američki Kongres je usvojio prijedlog infrastrukturnog zakona od 1 bilijuna dolara koji je ukazao na svježu dolarsku likvidnost koja pozitivno utječe na cijene zlata.

Američki indeksi i dalje pokazuju nove rekordne uspone, potaknute dobrim rezultatima financijskih izvješća javnih poduzeća i iznimno blagom monetarnom politikom FED-a.

Cijena nafte je prošlog tjedna bila iznimno volatilna. Uvoz sirove nafte u Kinu je u listopadu pao na najnižu razinu od rujna 2018, a izvješća da će pregovori o iranskom nuklearnom sporazumu započeti krajem mjeseca utjecali su na cijene nafte. OPEC+, s druge strane, potvrdio je svoju prethodnu odluku o povećanju mjesečne proizvodnje od (samo) 400.000 barela dnevno do travnja 2022, a tržišta nafte i dalje su uska.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada