CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 15/11/2021 - 19/11/2021

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 17/11/2021

17 studeni, 2021
Tjedna analiza 17/11/2021 Ekonomski kalendar

Euro je oslabio naspram američkog dolara. Christine Lagarde, predsjednica Europske središnje banke, ponovno se suprotstavila tržišnim spekulacijama o povećanju stope 2022. godine. Pogoršana zdravstvena situacija u Njemačkoj, Austriji i Nizozemskoj također vrši pritisak na zajedničku europsku valutu.

Britanska funta je pala na nove minimume prošlog tjedna, ali se oporavila u ponedjeljak. Posljednji sastanak između EU i Velike Britanije bio je mnogo bolji nego prošli tjedan, dok je premijer Boris Johnson izjavio kako je sporazum s EU moguć i dodao kako se nadaju postizanju nagodbe pregovarajući o Sjevernoirskom protokolu.

USD / JPY je nastavio rasti, budući da je prinos na 10-godišnje američke obveznice porastao iznad 1,6%. Sveukupno, indeks američkog dolara premašio je 95 bodova i bio je na najvišoj razini u gotovo dvije godine.

Cijene zlata su nastavile svoj rast, približavajući se razini od 1900 dolara, budući da najnoviji podaci o indeksu potrošačkih cijena SAD-a za listopad, gdje je inflacija porasla na najvišu razinu od 1990. godine, sugeriraju da bi FED mogao biti prisiljen podići kamatne stope prije nego kasnije u pokušaju da obuzdava inflaciju.

Američki indeksi jedva su se promijenili i bili su podržani izvrsnim rezultatima javnih poduzeća i iznimno blagom monetarnom politikom FED-a.

Cijene nafte smanjile su se prošlog tjedna nakon što je OPEC smanjio prognozu globalne potražnje za naftom za četvrto tromjesečje za 330.000 barela dnevno u usporedbi s prognozom prošlog mjeseca. Jačanje američkog dolara također je zadržalo cijene nafte. Međutim, kratkoročno, tržište nafte će ostati čvrsto, što bi trebalo pružiti potporu cijenama.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada