CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 02/05/2022 - 06/05/2022

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 04/05/2022

04 svibanj, 2022
Tjedna analiza 04/05/2022 Ekonomski kalendar

Euro je nastavio opadati u odnosu na američki dolar. Europska unija razmatra uvođenje šestog kruga sankcija, uključujući uvoz ruske nafte, kako bi pogodila prihode Kremlja. Prošli tjedan valutni par dosegao je najnižu razinu od siječnja 2017, ispod 1,05.

Britanska funta pala je na gotovo dvogodišnji minimum uoči sastanka Bank of England u četvrtak. Daljnje slabljenje britanskog gospodarstva i divergencija u monetarnoj politici Fed-a i Banke Engleske također su izvršili pritisak na funtu.

Valutni par dolar-jen je oslabio, konsolidirajući gubitke iznad 130, najnižu razinu od svibnja 2002. Osnovni prinos na 10-godišnje američke obveznice opao je i trenutno iznosi oko 2,8%.

Zlato je opalo jer su sudionici na tržištu predvidjeli 3-4 povećanja kamatnih stopa u SAD-u za pola posto. Sastanak FED-a zakazan je za 4. svibanj. Međutim, rastuća inflacija širom svijeta podupire cijene zlata. I dalje nema prekida vatre u Ukrajini, dok se neprijateljstva nastavljaju.

Prošli tjedan svi glavni američki indeksi dionica naglo su pali. Sezona financijskog izvještavanja ulazi u svoj četvrti tjedan, a Pfizer, Airbnb i Starbucks izvještavaju o svojim tromjesečnim rezultatima. Apple, Microsoft i Meta platforms (Facebook) objavili su svoje financijske podatke za 1. kvartal prošli tjedan, podržavajući indeks koji je u padu.

Cijene nafte bile su gotovo nepromijenjene prošlog tjedna, pod pritiskom karantene zbog u Kini, s jedne strane, što potencijalno stavlja pritisak na potražnju. Međutim, pronašli su potporu u mogućem europskom naftnom embargu protiv Rusije. Potencijalni embargo EU na naftu mogao bi značajno smanjiti opskrbu već slabo dostupnom ruskom naftom.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada