CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 16/05/2022 - 20/05/2022

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 18/05/2022

18 svibanj, 2022
Tjedna analiza 18/05/2022 Ekonomski kalendar

Euro u odnosu na dolar nije zabilježio značajne promjene, ali je pokazao visoku volatilnost. Naglo je pao na nove najniže razine, ali ovog tjedna kreatori politike ECB-a rekli su da će slab euro ići protiv cilja ECB-a da stabilizira cijene i da se ne može isključiti povećanje stope od 50 baznih bodova ako podaci budu ukazivali na rast inflacije. Europska unija još uvijek razmatra hoće li i na koji način uvesti sankcije na uvoz ruske nafte.

Britanska funta je ojačala u odnosu na dolar. Optimistično izvješće o zapošljavanju u Velikoj Britaniji, sa stopom nezaposlenosti koja je pala na 3,7% sa 3,8% u prvom tromjesečju, i pozitivno raspoloženje na tržištu nakon snažne rasprodaje prošlog tjedna, pojačali su uzlazni trend funte.

Japanski jen lebdio je ispod razine 130, konsolidirajući se nakon velikih gubitaka. Osnovni prinos na 10-godišnje obveznice pao je znatno ispod 3%, podržavajući jen koji je u zoni preprodavanosti.

Cijene zlata pale su jer su špekulacije o agresivnoj odluci FED-a smanjile cijene plemenitih metala. Međutim, zabrinutost zbog usporavanja globalnog gospodarskog rasta podržala je cijene zlata na 1800.

Svi glavni američki indeksi dionica dosegli su dno prošlog četvrtka, jer su sudionici na tržištu procijenili agresivnu monetarnu politiku glavnih središnjih banaka, usporavanje gospodarskog rasta u Kini i probleme s lancem opskrbe.

Nafta je prošlog tjedna blago porasla, potaknuta kontinuiranim naporima Europske unije da uvede zabranu uvoza ruske nafte, što će dovesti do smanjenja ponude, kao i da se investitori usredotoče na veću potražnju zbog ublažavanja karantene u Kini. Daljnju potporu cijenama pružile su "povećane geopolitičke napetosti" između EU i Rusije.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada