CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 06/06/2022 - 10/06/2022

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 08/06/2022

08 lipanj, 2022
Tjedna analiza 08/06/2022 Ekonomski kalendar

Tečaj eura ostao je gotovo nepromijenjen u odnosu na dolar, pavši ispod razine 1,07. Sastanak Europske središnje banke održat će se u utorak. Očekuje se normalizacija monetarne politike u eurozoni u drugoj polovici ove godine, koja će pružiti pozadinsku potporu zajedničkoj valuti. EU je odlučila uvesti nove sankcije protiv Rusije, koje uključuju zabranu više od 90% uvoza nafte do kraja ove godine. Neki čelnici EU-a vjeruju da će mjera nanijeti ozbiljnu štetu gospodarstvu EU-a i životnom standardu Europljana.

Britanska funta je oslabila naspram dolara. Britanski premijer Boris Johnson preživio je izglasavanje nepovjerenja u britanskom parlamentu, ali 148 članova glasovalo je protiv njega, a povijest pokazuje da je vrlo vjerojatno da neće voditi zemlju do sljedećih općih izbora za dvije godine.

Japanski jen je naglo oslabio. Čelnik Banke Japana Kuroda rekao je da bi slab Japanski jen bio dobar za gospodarstvo da fluktuacije valuta nisu bile previše nagle. Prinosi na 10-godišnje američke obveznice porasli su iznad 3%, a indeks dolara oporavio se nakon što je tjedan dana ranije zabilježio velike gubitke.

Cijene zlata nastavile su se trgovati u uskom rasponu oko razine 1850. Strahovi od usporavanja gospodarskog rasta i nagađanja o agresivnoj monetarnoj politici velikih središnjih banaka smjenjivali su se, stvarajući ograničenja za cijene zlata u oba smjera.

Svi glavni američki indeksi dionica uglavnom su nepromijenjeni. Neki su ulagači iskoristili priliku za kupnju dionica s popustom. S druge strane, prinosi na američke obveznice su porasle, povećavajući mogućnost bržeg povećanja kamatne stope od strane Savezne banke, što je dovelo do nižih cijena dionica. Novi podaci o američkom indeksu potrošačkih cijena za svibanj očekuju se u petak i ključni su ekonomski fokus ovog tjedna.

Cijena nafte se nije značajno promijenila. Cijene su isprva porasle na očekivanja oporavka potražnje u Kini i sumnje o višim ciljevima proizvodnje OPEC+. Američki State Department odobrio je isporuku venezuelske nafte u Europu od srpnja kako bi zamijenio izgubljene Ruske pošiljke, što je vršilo pritisak na cijene.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada