CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 13/06/2022 - 17/06/2022

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 15/06/2022

15 lipanj, 2022
Tjedna analiza 15/06/2022 Ekonomski kalendar

Par Eurodolar pao je krajem tjedna nakon što su podaci o inflaciji u SAD-u pokazali 8,6%, što je više od očekivanih 8,3%. Prinosi na obveznice naglo je porastao, kao i očekivanja za dramatičniji rast kamatnih stopa ovog tjedna i u narednim mjesecima.

GBP/USD je pao jer je dolar porastao u odnosu na košaricu drugih valuta, a ekonomski podaci iz Velike Britanije ostali su ispod očekivanja. U Velikoj Britaniji, usred krize troškova života, vlada Borisa Johnsona također je odlučila izmjeniti zakone koji reguliraju Sjevernoirski protokol, prethodno dogovoren s Europskom unijom. EU nije impresionirana i rekla je da može poduzeti vlastite mjere.

USD/JPY nastavio je postizati 20-godišnji maksimum usred izgleda za daljnje povećanje stopa od strane FED-a, dok se Središnja banka Japana obvezala zadržati svoju blagu monetarnu politiku, barem za sada.

Zlato je provjelo iznimno nestabilan tjedan i kretalo se prema dolje, ali je doseglo i trotjedni minimum i mjesečni maksimum, budući da su trgovci oscilirali između optimizma i negativnosti glede izgleda inflacije i povećanja stopa. U međuvremenu, rat u Ukrajini se nastavlja i na horizontu nema znakova mira.

Američki indeksi dionica naglo su pali prošlog tjedna, posebno nakon objavljivanja podataka o indeksu potrošačkih cijena u SAD-u. To je bio drugi najgori rezultat u tjednom razdoblju ove godine, a početkom ovog tjedna, S&P 500 službeno je ušao na medvjeđe tržište.

Cijene nafte pale su prošlog tjedna, izgubivši sve dobitke kasno u petak nakon objavljivanja podataka o inflaciji u SAD-u, budući da trgovci razmišljaju o tome može li povećanje kamatnih stopa potaknuti recesiju koja bi mogla smanjiti buduću potražnju za naftom. Kina je obnovila ograničenja zbog COVIDA koji je imao i negativan utjecaj na cijene nafte kasnije tijekom tjedna.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada