CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 12/09/2022 - 16/09/2022

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 14/09/2022

14 rujan, 2022
Tjedna analiza 14/09/2022 Ekonomski kalendar

Euro je porastao u odnosu na dolar, odskočivši sa 20-godišnjeg minimuma, budući da je ECB povećao kamatne stope za 75 baznih bodova. Nakon odluke o kamatnim stopama u četvrtak, tržišta sada predviđaju agresivniju politiku nakon što je Lagarde ponovno potvrdila da će ECB nastaviti povećavati kamatne stope.

Britanska funta završila je tjedan jačanjem u odnosu na američki dolar, budući da je američki dolar nastavio povlačenje prošlog tjedna uslijed pada prinosa na obveznice i poboljšanja osjećaja prema funti.

Par USD/Yen trgovao je nešto niže tijekom tjedna, iako je jen također dobio određenu potporu kao utočište usred zabrinutosti investitora. Par se vratio nakon zatvaranja na 20-godišnjem maksimumu prethodnog tjedna.

Cijene zlata blago su porasle prošlog tjedna, budući da su prinosi na obveznice pali, ublažavajući negativne pritiske od prethodnog tjedna. Ulagači su se vratili zlatu, što je dovelo do povećanja cijena uoči objavljivanja indeksa potrošačkih cijena SAD zakazanog za 13. rujan.

Američki burzovni indeksi nastavili su rasti veći dio tjedna, zatvarajući se u petak, unatoč govornom govoru predsjednika Powella u četvrtak. Osjećaj rizika poboljšao se jer su neki analitičari sugerirali da bi nadolazeće izvješće o inflaciji moglo ukazivati na vrhunac, što bi moglo potaknuti Federalne rezerve da što prije završe ciklus povećanja kamatnih stopa.

Cijene nafte nastavile su rasti, unatoč činjenici da je u EIA izvješću navedeno da su rezerve nafte iznosile 8,44 milijuna barela. JP Morgan je sugerirao da će OPEC možda trebati smanjiti proizvodnju za 1 milijun barela dnevno kako bi stabilizirao tržište nakon prethodnog pada. Nafta je porasla na toj izjavi, zatvarajući tjedan s rastom.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada