CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 19/09/2022 - 23/09/2022

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 21/09/2022

21 rujan, 2022
Tjedna analiza 21/09/2022 Ekonomski kalendar

Euro je pao u odnosu na dolar, budući da je inflacija u SAD veća od očekivane, povećavajući vjerojatnost da će FED povećati kamatnu stopu.

Britanska funta naglo je pala krajem tjedna, dosegnuvši najnižu razinu u trideset i sedam godina u odnosu na dolar. Funta je pala nakon što su podaci o BDP-u, inflaciji i maloprodaji pokazali da je vjerojatna dugotrajna recesija.

Par USD/Yen trgovao je s porastom tijekom tjedna i približio se 20-godišnjem maksimumu usred porasta dolara.

Cijene zlata pale su prošlog tjedna na najnižu razinu od travnja 2020. uslijed očekivanja oštrijeg porasta kamatnih stopa.

Američke dionice trgovale su s padom jer je sentiment na tržištu postao negativan. U petak, Goldman Sachs je smanjio svoju prognozu američkog BDP-a i predviđa agresivniju politiku FED-a, što se očekuje da će uticati na rast nezaposlenosti.

Cijene nafte bile su nešto više prošlog tjedna, unatoč razočaravajućim podacima o zalihama koje je objavila EIA . S druge strane, čini se da potencijalni iranski nuklearni sporazum ne vodi nikamo usred tekuće energetske krize.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada