CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 26/09/2022 - 30/09/2022

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 28/09/2022

28 rujan, 2022
Tjedna analiza 28/09/2022 Ekonomski kalendar

Euro je pao na najnižu razinu u dvadeset godina u odnosu na dolar nakon što je FED donio odluku o povećanju stope za 75 baznih bodova. Fed je također revidirao svoje prognoze gospodarskog rasta za ovu godinu i rekao da će kamatne stope nastaviti rasti i ove i sljedeće godine.

Britanska funta pala je u petak na najnižu razinu u povijesti nakon što je britanska vlada najavila smanjenje poreza za osobe s visokim dohotkom, unatoč tome što se zemlja bori protiv visoke inflacije. Trgovci ovaj tjedan pomno promatraju kako Banka Engleske može sazvati hitni sastanak ili najaviti još jedno povećanje stope ili intervenirati na deviznim tržištima kako bi podržala funtu.

Par USD/Yen porastao je tijekom tjedna, ali se u četvrtak suočio s ekstremnom volatilnošću kada je Središnja banka Japana odlučila zadržati stope nepromijenjene. Par je dosegao dvadesetčetverogodišnji maksimum, ali banka je kasnije objavila da kupuje jen i prodaje dolare kako bi podržala svoju valutu, što je dovelo do pada para.

Cijene zlata ponovno su pale prošlog tjedna, dosegnuvši najnižu razinu od ožujka 2020. uslijed razočaravajućih vijesti da se predviđa da će stope pasti najranije 2024. godine.

Američke dionice trgovale su niže jer su se trgovci suočili sa sve većom vjerojatnošću recesije u Sjedinjenim Državama. U četvrtak je Goldman Sachs smanjio svoj cilj za S&P 500, predviđajući da bi američke dionice mogle pasti ispod trenutnih razina do kraja godine.

Cijene nafte pale su prošlog tjedna kako se sentiment na tržištu pogoršao. Viši tečaj dolara i zabrinutost da bi potražnja za naftom mogla pasti zbog pogoršanja ekonomske situacije vrše pritisak na naftu. Međutim, sljedeći tjedan održat će se sastanak OPEC-a na kojem bi mogao bi donijeti odluku da smanji proizvodnju. Uragan koji prijeti obali Sjedinjenih Država pružio je određenu podršku posljednjih dana.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada