CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 11/01/2021 - 15/01/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 13/01/2021

13 januar, 2021
Tedenska analiza 13/01/2021 Ekonomski koledar

Evro je v primerjavi z dolarjem močno padel. Povečanje donosnosti dolgoročnih državnih obveznic je okrepilo dolar - ki je v območju pretirane prodaje - v primerjavi z vsemi glavnimi valutami. Pandemija še vedno divja na obeh straneh Atlantika. Posledice druženja v prazničnem času bomo še videli.

Britanska valuta je ostala na nižjih ravneh zaradi poslabšanja zdravstvenih razmer v Veliki Britaniji in strogih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Vendar pa je Andrew Bailey, guverner Banke Anglije, v torek dejal, da so negativne stopnje kontroverzno vprašanje, kar je podprlo funt. Funt je našel tudi podporo pri povečanju stopnje cepljenja v Združenem kraljestvu.

Japonski jen je oslabel, ko je dolar spet narasel zaradi rasti dolgoročnih donosov.

Volitve v Georgiji so pokazale, da je nadzor nad ameriškim senatom zdaj v rokah Demokratov, kar bo morda v prihodnjih mesecih še naprej vršilo pritisk na dolar.

Ameriški delniški indeksi so nekoliko narasli. V petek naj bi velike banke objavile četrtletna poročila, s čimer se bo začela sezona objav zaslužkov.

Cena zlata je bila v prostem padcu, saj je naraščanje donosnosti obveznic zmanjšalo privlačnost plemenitih kovin.

Cena surove nafte je strmo narasla, potem ko so se ministri držav proizvajalk nafte odločili, da ne bodo povečali proizvodnje. Poleg tega se je Savdska Arabija odločila, da bo februarja in marca prostovoljno zmanjšala svojo proizvodnjo za milijon sodov na dan. Nadaljnji padec zalog ameriške nafte je dodatno podprl ceno.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj