CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 22/02/2021 - 26/02/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 24/02/2021

24 februar, 2021
Tedenska analiza 24/02/2021 Ekonomski koledar

Evro se je prejšnji teden okrepil v primerjavi z dolarjem, saj je ameriški Kongres svojo pozornost osredotočil na novo denarno spodbudo. Christine Lagarde, predsednica ECB je rekla, da "pozorno spremlja razvoj dolgoročnejših odnosov nominalnih obveznic", kar kaže, da je ECB pripravljena po potrebi znižati vrnitev dolga.

Britanski funt je dosegel svojo najvišjo raven v treh letih. Britanski premier Boris Johnson je objavil svoj oprezen načrt za ponovno odpiranje. Cilj je izogniti se še enemu zaprtju, zaradi česar se pettedensko rahljanje ukrepov ne more vstaviti.

Japonski jen se je okrepil zaradi padca dolarja, saj je predsednik Joe Biden objavil, da bo njegova administracija kmalu ponovno zahtevala izvajanje programa infrastrukturne porabe.

Ameriški borzni indeksi, zlasti tisti, ki spremljajo tehnološki sektor, so močno padli. Rast dolgoročnih donosov obveznic, ki služijo kot podatki za vrednotenje delnic, so ustrašili nekatere vlagatelje, ki so zapustili te delnice in se vrnili na industrijske in tiste, ki imajo neposredno korist od odprtja gospodarstva.

Jerome Powell, predsednih Zveznih rezerv bo pričal pred Kongresom in zagotovil nove namige, če bo Fed ukrepal z lajšanjem dojemanja, da bo tveganje preobremenilo ameriško gospodarstvo.

Cena zlata je v nedeljo ostala pod pritiskom, a je poskočila v ponedeljek zaradi povečanih strahov pred inflacijo, saj je rast cen surovin povzročil precenjenost delniškega trga in podprl ceno zlata. Donos ameriških državnih obveznic, ki služi kot merilo inflacijskih pričakovanj, je narasel na novo letno raven.

Cena nafte je še naprej rasla. Zelo nizke temperature v južnem delu ZDA so povzročile zaprtje veliko rafinerij, zaradi česar je proizvodnja nafte v ZDA padla za približno 40%. Toplo vreme je končno prišlo, ampak ponovni začetek proizvodnje v Teksasu lahko traja tedne. Poleg tega padec ameriških naftnih zalog še vedno podpira ceno nafte kot tudi cepljenje.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj