CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 15/03/2021 - 19/03/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 17/03/2021

17 marec, 2021
Tedenska analiza 17/03/2021 Ekonomski koledar

Evro se je malo spremenil v primerjavi z dolarjem. Velike države EU so vstavile cepljenje s cepviom AstraZeneca, ker so bile previdne zaradi morebitne povezave tega cepiva s krvnimi strdki in več smrtnih primerov po stari celini. Širi se nov val koronavirusa, zato preložitev cepljenja pomeni zamudo pri gospodarskem okrevanju, kar negativno vpliva na skupno valuto. Po drugi strani pa je bilo nemško gospodarsko razpoloženje ZEW veliko boljše, kot je bilo pričakovano, kar je v podporo evru.

Britanski funt je oslabel in plačal visoko ceno za močan dvig v zadnjih mesecih. Kljub uspešni britanski kampanji cepljenja je guverner Banke Anglije Bailey dejal, da je centralna banka zavezana k nakupu obveznic in se je zdel previden glede okrevanja. Strah pred cepivom AstraZeneca nekoliko škodi britanskemu funtu.

Japonski jen se je po dvotedenskem nizu upadov konsolidiral.

Na splošno je priliv sredsev v višini 1,9 bilijona vršil pritisk na to valuto. Zvezne rezerve bodo imele sestanek v sredo, vlagatelji pa bodo želeli slišati več o ameriških gospodarskih obetih glede na naraščajoče stroške zadolževanja.

Cena zlata se je skromno okrevala in utrdila nad ravnijo 1.700 dolarjev. Vlagatelji v zlato se postopoma navajajo na višje donose, vendar je okrevanje cen krhko in negativen prisik ostaja močan.

Indeks S&P 500 je v ponedeljek dosegel novo rekordno vrednost. Močne fiskalne spodbude so razveselile vlagatelje, medtem ko je desetletna donosnost na meriški obveznice padla pod 1,60% in tako dodatno podprla sentiment.

Cena nafte se je malo spremenila. V torek je spet padla, saj so naraščajoče zaloge v ZDA povečale tveganje za okrevanje povpraševanja. Predvsem države, vključno z Nemčijo in Francijo, so ustavile cepljenje proti AstraZeneci, kar je vzbudilo zaskrbljenost glede povpraševanja po nafti v prihodnosti.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj