CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 22/03/2021 - 26/03/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 24/03/2021

24 marec, 2021
Tedenska analiza 24/03/2021 Ekonomski koledar

Evro se je malo spremenil v primerjavi z dolarjem. Zaradi naraščajočega števila okužb so zdravstveni strokovnjaki opozorili, da trenutne omejitve ne bodo dovolj. Zato Nemčija, polovica Italije in osrednja Francija bodisi uvajajo nove bodisi podaljšujejo obstoječe ukrepe. Po drugi strani pa je Evropska agencija za zdravila odobrila cepivo AstraZenece. Vendar EU zaostaja za ZDA, kjer cepljenje vedno bolj narašča.

Britanski funt je oslabel, potem ko je EU izjavila, da je pripravljena blokirati izvoz cepiv AstraZeneca v Združeno kraljestvo. Poleg tega je ameriški Nacionalni inštitut za alergije in nalezljive bolezni sporočil, da so nekateri podatki AstraZenece zastareli, kar sproža nove dvome o trenutni imunizacijski rešitvi.

Japonski jen se je rahlo okrepil zaradi poslabšanja globalnega razpoloženja glede tveganja. ZDA, EU, Velika Britanija in Kanada so kitajskim uradnikom uvedle sankcije zaradi kršitev človekovih pravic v Xinjiangu.

Na splošno so optimistične gospodarske napovedi ZDA še naprej podpirale dolar.

Cena zlata se je malo spremenila in se je gibala nad ravnijo 1.700 dolarjev. Okrevanje cen je krhko, negativni pritiski pa ostajajo močni.

Indeks S&P 500 je dosegel novo najvišjo vrednost, vendar se je nato umaknil, saj je ameriška desetletna donosnost obveznic dosegla 1,75%. Porazdelitev fiskalnih spodbud razveseljuje vlagatelje, predsednik Joe Biden pa naj bi razmišljal o infrastrukturnem načrtu v višini 3 bilijone dolarjev, ki naj bi ga predstavili ta teden.

Cena nafte je močno padla zaradi skupnega učinka novih ukrepov po Evropi, naraščajočega števila okužb po vsem svetu, še večjega števila naftnih ploščadi in zalog v ZDA. Poleg tega so napovedi ameriške EIA - da bo do konca tega leta svetovno povpraševanje po nafti nižje za 2,5 milijona sodov na dan, kot so mislili prej - vplivale na padec cene nafte. TUdi močnejši dolar je vplival na cene.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj