CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 05/04/2021 - 09/04/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 07/04/2021

07 april, 2021
Tedenska analiza 07/04/2021 Ekonomski koledar

Evro je prejšnji teden po dolgem padcu našel podporo in se nekoliko povrnil. V bistvu se ni veliko stvari spremenilo na bolje za evro, vendar je dolar popustil, potem ko je predsednik Biden prejšnji teden predstavil svoj ogromen načrt infrastrukturne porabe, ki kaže na novo rundo tiskanja dolarja. EU še vedno zaostaja za ZDA pri cepljenju, kar vrši negativen pritisk na skupno evropsko valuto.

Britanski funt se je okrepil v primerjavi z dolarjem, v prid mu je šla njegova raven pretirane prodaje in napoved britanske vlade, da bo 12. aprila nadaljevala s svojim načrtom ponovne omilitve ukrepov. Združeno kraljestvo še vedno okleva glede odobritve mednarodnih potovanj. Japonski jen je konsolidiral svoje prejšnje izgube, saj je razlika v obrestnih merah med ameriškimi in japonskimi državnimi obveznicami spodbudila valutni par. Po drugi strani pa se je rast ameriške donosna upočasnila, medtem ko se referenčna 10-letna donosnost giblje okoli ravni 1,7%. Na splošno se je indeks dolarja umaknil zaradi povečanega razpoloženja za tveganje ...

To je pomagalo, da se je cena zlata opomogla, plemenita kovina pa se je ponovno gibala nad ravnijo 1.700 USD, zgornja meja pa ostaja okoli 1.730 USD.

Indeksa Dow Jones in S&P 500 dosegata nove najvišje vrednosti, saj razporeditev fiskalnih spodbud, uspešno cepljenje v ZDA in odlični makroekonomski podatki še naprej zagotavljajo podporo. Ameriško gospodarstvo je marca odprlo več kot 900.000 delovnih mest, kar je najboljši podatek NFP od začetka pandemije. Storitveni sektor v ZDA deluje dobro, indeks PMI je v ponedeljek premagal ocene za skoraj pet točk.

Cena nafte se je prejšnji teden nekoliko spremenila. OPEC + se je v četrtek odločil, da bo maja in junija proizvedel dodatnih 350.000 sodov na dan, julija pa dodatnih 400.000 sodov na dan. Dejanski vodja Savdska Arabija sprva ni želela dviga proizvodnje, vendar je popustila pritiskom preostih članic kartela. Po drugi strani pa se Evropa, kot ena največjih porabnic nafte, še naprej bori s Covidom, medtem ko se Indija kot tretji največji kupec nafte in Brazilija spopadata z zelo hudo zdravstveno situacijo, ki je poslabšala razpoloženje trgovcev.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj