CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 12/04/2021 - 16/04/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 14/04/2021

14 april, 2021
Tedenska analiza 14/04/2021 Ekonomski koledar

Evro se je prejšnji teden okrepil v primerjavi z dolarjem. Upanje na hitrejše cepljenje v Nemčiji, Franciji in Italiji ter zgodnji znaki, da se cepljenje (počasi) pospešuje, so bili podpora evru. EU namerava večino svojih državljanov cepiti do tega poletja.

Britanski funt je v primerjavi z dolarjem nekoliko oslabel. Na eni strani je britanska valuta v ponedeljek imela koristi od postopnega odpiranja restavracij, barov, telovadnic itd., medtem ko so na drugi strani številke BDP v Združenem kraljestvu v torek razočarale zaradi večjega padca od pričakovanega.

Japonski jen se je okrepil prejšnji teden, potem ko je donosnost ameriških obveznic padla s prejšnjih najvišjih vrednosti. Na splošno se je indeks dolarja še znižal, vendar se je utrdil okoli ravni 92 točk.

To je pripomoglo k okrevanju cene zlata, zato se plemenita kovina znova giblje nad ranvijo 1.700 dolarjev v obsegu od 1.730 do 1.750 dolarjev.

Indeksa Dow Jones in S&P 500 konsolidirata najvišjo raven vseh časov, medtem ko se je Nasdaq približal najvišjim vrednostim, doseženim sredi februarja. Številke ameriške inflacije za marec so pokazale, da kritične ravni še niso dosežene. To je vlagateljem zagotovilo, da bo Fed v bližnji prihodnosti ohranil svojo obrestno mero na nizkih ravneh.

Cena nafte se je prejšnji teden malo spremenila in je se je nekoliko zvišala. Jemensko gibanje Houthi, ki sodeluje z Iranom, je izstrelilo 17 brezpilotnih zrakoplovov in dve balistični raketi na cilje v Savdski Arabiji, vključno z objekti podjetja Saudi Aramco. Kitajsko gospodarstvo in poraba nafte sta močni. Po drugi strani pa okužbe s koronavirusom še naprej naraščajo v Evropi, Braziliji in Indiji, kar povzroča strah pred počasnim okrevanjem povpraševanja. Cepljenje v Evropi še vedno zaostaja, vendar se počasi pospešuje.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj