CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 11/10/2021 - 15/10/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 13/10/2021

13 oktober, 2021
Tedenska analiza 13/10/2021 Ekonomski koledar

Evro v primerjavi z dolarjem še naprej izgublja na vrednosti. Evropska centralna banka je dejala, da je "srednjeročna dinamika inflacije prepočasna in ne prehitra" ter da razloga za ukrepanje na področju denarne politike še ni. Visoki stroški energije v Evropi še naprej vršijo pritisk na skupno evropsko valuto.

Funt si je opomogel, ko je Michael Saunders med vikendom dejal, da bi se morala gospodinjstva zaradi naraščanja inflacijskega pritiska pripraviti na "bistveno zgodnejše" zvišanje obrestnih mer.

USD/JPY je narasel na najvišjo raven od konca leta 2018 in je v torek konsolidiral nad 113. Referenčni 10-letni donos ameriških državnih obveznic je presegel najvišijo raven v zadnjih štirih mesecih in sicer je trenutno nad 1,6%, kar je tudi spodbudilo rast USD/JPY. Na splošno se ameriška valuta kljub slabim podatkom o zaposlenosti (NFP), objavljenih v petek, še vedno giblje okoli enoletnega vrha v primerjavi z glavnimi tekmeci.

Cena zlata se je v zadnjih dveh tednih pred objavo podatkov o ameriškem CPI gibala v zelo ozkem razponu nad 1,750 USD.

Ameriški borzni indeksi so ostali nespremenjeni, a precej volatilni. Sezona zaslužka se bo začela ta teden, Morgan Stanley bo svoje poročilo objavil v četrtek, Goldman Sachs pa v petek.

Cena nafte je močno narasla zaradi rasti globalnega povečanja povpraševanja, ki je nastalo zaradi pomanjkanja energentov v glavnih gospodarstvih. Cene električne energije so se v zadnjih tednih povzpele na rekordno visoko raven, kar je posledica razširjenega pomanjkanja energije v Aziji, Evropi in ZDA, medtem ko naj bi energetska kriza na Kitajskem trajala do konca leta. Kljub temu se OPEC+ še vedno drži načrtov za postopno povečanje proizvodnje, namesto prehitrega povečanja.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj