CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 22/11/2021 - 26/11/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 24/11/2021

24 november, 2021
Tedenska analiza 24/11/2021 Ekonomski koledar

Dolar je v tem tednu narasl v primerjavi s košarico drugih valut. Ta trend se je nadaljeval, potem ko je Bidenova administracija v ponedeljek objavila, da bo Jeromeu Powellu podaljšala mandat predsednika FED za nadaljnja 4 leta. Powell je premagal člana Fed Brainarda, ki bo opravljal funkcijo namestnika predsednika, ki je bil videti kot bolj blag kandidat.

Popolni lockdawn v Avstriji, ki se je začel v ponedeljek, in naraščajoče število okužbs s covidom-19 v Nemčiji sta vršila pritisk na evro, zaradi česar je valutni par EUR/USD padel na najnižjo vrednost v šestnajstih mesecih.

Prejšnji teden se je britanski funt vrnil z najnižje ravni, potem ko je guverner Banke Anglije izjavil, da je bila odločitev iz prejšnjega meseca za ohranitev obrestnih mer končna. Vlagatelji zdaj pičakujejo zvišanje obrestnih mer v Združenem kraljestvu decembra.

Valutni par USD/JPY je še naprej rasel in dosegel najvišjo raven od marca 2017. Indeks ameriškega dolarja presegel 95 točk in je na najvišji ravni v skoraj dveh letih.

Cena zlata je narasla in dosegla petmesečno najvišjo raven, preden je ta ponedeljek doživela dramatičen preobrat po ponovni nominaciji Jeromea Powella za predsednika Fed. Vlagatelji trenutno pričakujejo dvig obrestnih mer v prvi polovici naslednjega leta zaradi visoke inflacije v ZDA in izboljšanju števila zaposlenih.

Ameriški indeksi so bili nestanovitni, vendar so narasli, saj so gospodarski obeti za ZDA kljub strahu glede visoke inflacije ostali pozitivni. Bidenovi administraciji je v predstavniškem domu uspelo izpeljati svoj 1,75 bilijona dolarjev vreden predlog zakona, kar je podpirlo trge, čeprav se v Senatu sooča z nasprotovanjem republikancev in nekaterih demokratov.

Cena nafte je prejšnji teden dodatno padla, potem ko so ZDA napovedale, da nameravajo sprostiti nekaj svojih naftnih rezerv, in pozvale Japonsko, Kitajsko in Indijo, naj sprostijo lastne rezerve. Avstrijski lockdown je spodbudil prodajo zaradi skrbi, da bi se lahko povpraševanje po nafti v Evropi zmanjšalo.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj