CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 24/01/2022 - 28/01/2022

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 26/01/2022

26 januar, 2022
Tedenska analiza 26/01/2022 Ekonomski koledar

Povpraševanje po sredstvih varnega zatočišča je še naprej prevladovalo na finančnih trgih zaradi stopnjevanja geopolitičnih napetosti in zaskrbljenosti zaradi agresivne drže ameriške centralne banke pred sredinim sestankom. Predsednica Evropske centralne banke Christine Lagarde je dejala, da ECB ne vidi znakov dviga plač, in opozorila, da se evroobmočje verjetno ne bo soočilo z enako inflacijo kot ZDA. To blago sporočilo je poleg prevladujočega občutka proti znižalo vrednost evra v primerjavi z dolarjem.

Britanski funt se je padel v primerjavi z dolarjem. Slabe številke PMI v ponedeljek so pospešile padec britanske valute.

Japonski jen se je v primerjavi z dolarjem okrepil. Poleg tega je kitajsko ministrstvo za trgovino v torek v izjavi navedlo, da se Kitajska letos sooča s "težkim" zunanjetrgovinskim stanjem.

Cena zlata je izkoristila visoko inflacijo in padec donosnosti ameriških državnih obveznic, vendar je možnost zaostritve denarne politike v ZDA te dobičke omejila.

Ameriški borzni indeksi so bili v prostem padcu zaradi pričakovanj, da bo ameriška centralna banka na svojem zasedanju v sredo zavzela agresivno do dviga obrestnih mer. Vendar je sezona zaslužkov v polnem teku. Tesla bo svoje rezultate za četrto četrtletje objavil v sredo, Apple pa v četrtek.

Cena nafte se je malo spremenila in se je umaknila, potem ko je dosegla najvišjo raven po letu 2014. Naraščajoče napetosti med Rusijo in zahodnimi zavezniki zaradi razmer v Ukrajini so še naprej povzročale rast cene. Na Bližnjem vzhodu je jemensko gibanje Huti v ponedeljek sprožilo neuspešen raketni napad na Združene arabske emirate. Vse to je spodbudilo zaskrbljenost zaradi možnih motenj oskrbe na trgu, ki že ima težave z oskrbo. Vendar pa sta krepitev dolarja in razprodaja na delniških trgih v ponedeljek in torek znižala cene nafte.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj