CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 02/05/2022 - 06/05/2022

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 04/05/2022

04 maj, 2022
Tedenska analiza 04/05/2022 Ekonomski koledar

Evro je dodatno padel v primerjavi z dolarjem. Izid drugega kroga francoskih predsedniških volitev ni pomagal evru. Evropska unija razmišlja o omejitvi cen ruske nafte, da bi prizadela prihodke Kremlja. Valutni par se je v torek gibal na najnižji ravni v več kot dveh letih, pod 1,07. Britanski funt je močno oslabel v primerjavi z dolarjem, zlasti po objavi aprilskega PMI, ki je kazal na nadaljnjo slabitev britanskega gospodarstva. Tudi funt je trpel zaradi razhajanj v denarni politiki angleške centralne banke in FED-a.

Japonski jen se je konsolidiral, potem ko je dosegel najnižjo raven od maja 2002. Referenčna vrednost 10-letnega donosa ameriških državnih obveznic trenutno znaša okrog 2,8%.

Zlato je padlo prejšnji teden zaradi strogega stališča Jeroma Powella. Praktično se je na sestanku, ki je bil predviden za 4. maj, strinjal, da se obrestne mere zvišajo za pol odstotka. Toda rastoča inflacija po vsem svetu povzroča rast cene zlata. MDS je revidiral številke o inflaciji na svetovni ravni. Premirje v Ukrajini še vedno ni dosegljivo, medtem ko se vojaške dejavnosti nadaljujejo.

Prejšnji teden so padli vsi glavni ameriški borzni indeksi. Sezona zaslužkov vstopa v tretji teden, ko velika tehnološka podjetja objavljalo svoje četrtletne finančne rezultate. Apple bo svoje poročilo za prvo četrtletje objavil v četrtek.

Cena nafte je padla prejšnji teden. Kitajska je sprožila množično testiranje na koronavirus v Pekingu, trgi pa so vedno bolj zaskrbljeni zaradi zaprtja, ki bi povzročilo dolgotrajno nepokretnost ljudi in težave v dobavni verigi. Možnost, da Evropska unija prepove rusko nafto zaradi vdora v Ukrajino, še naprej skrbi trgovce z nafto.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj