CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 09/05/2022 - 13/05/2022

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 11/05/2022

11 maj, 2022
Tedenska analiza 11/05/2022 Ekonomski koledar

Evro se je malo spremenil v primerjavi z dolarjem. Evropska unija še vedno razmišlja, ali in kako uvesti embargo na uvoz ruske nafte, medtem ko britanski funt še naprej slabi. Srečanje Banke Anglije ni pomagalo funtu, saj je centralna banka Združenega kraljestva po srečanju o denarni politiki prejšnji četrtek poslala nejasno sliko glede britanskega gospodarstva.

Japonski jen se je gibal okoli ravni 130. Izvršni direktor japonske centralne banke za monetarno politiko Shinichi Uchida je dejal, da mora Banka Japonske še naprej podpirati gospodarstvo z rahljanjem denarne politike. Referenčna vrednost 10-letnega donosa ameriških državnih obveznic je presegla 3%.

To je znižalo ceno zlata, medtem ko je guverner Jerome Powell ponudil začasni oddih, saj se ni odločil za dvig obrestnih mer junija za 75 bazičnih točk. Vendar pa naraščajoča inflacija po vsem svetu močno podpira zlato.

Prejšnji teden so vsi glavni ameriški borzni indeksi padli. Sezona zaslužkov se bliža koncu, medtem ko so se ameriške zvezne rezerve odločile zvišati svojo obrestno mero za pol odstotne točke na razpon 0,75%-1%, v skladu s tržnimi pričakovanji. Udeleženci na trgu do konca letošnjega leta pričakujejo agresivne obete glede denarne politike, kar negativno vpliva na delniške trge.

Cena nafte se je prejšnji teden znižala, saj so omejitve zaradi koronavirusa v največji državi uvoznici nafte, na Kitajskem, močan dolar in naraščajoča recesija povzročili zaskrbljenost zaradi obetov za svetovno povpraševanje po nafti. Cena nafte se je sprva zvišale, potem ko je Evropska komisija predlagala postopni embargo na rusko nafto. Vendar je bil dogovor med državami članicami EU prestavljen zaradi zahtev Madžarske, Slovaške in Češke republike po izjemah in koncesijah.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj