CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 18/07/2022 - 22/07/2022

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 20/07/2022

20 julij, 2022
Tedenska analiza 20/07/2022 Ekonomski koledar

Evro je v četrtek padel pod pariteto, vendar si je v torek ta teden opomogel zaradi najnovejšega poročila, da naj bi uradniki ECB na četrtkovi seji razpravljali o zvišanju obrestnih mer za 25 ali 50 bazičnih točk.

Britanski funt je prejšnji teden padel na najnižjo raven, vendar so podatki, ki jih je v torek objavil britanski Urad za nacionalno statistiko, pokazali, da je majska stopnja brezposelnosti v Združenem kraljestvu ostala nespremenjena in je, tako kot prejšnji mesec, stala na 3,8%, kar je funt podprlo.

Japonski jen je dodatno padel po objavi rezultatov ameriškega CPI, ki je presegel pričakovanja in dosegel 9,1%, vendar se je v ponedeljek utrdil, ko je ponovno prišlo do prevrednotenja zvišanja obrestne mere za 75 bazičnih točk (s 100 bazičnih točk).

Cena zlata je še naprej padala, ker ni izkoristila šibkosti dolarja. Konsolidirala se je na približno 1710 dolarjev na unčo. Krepitev ameriškega dolarja skupaj z agresivnimi monetarnimi politikami večjih centralnih bank še vedno vršijo pritisk na zlato z nično donosnostjo, vendar je v zadnjih dneh plemenita kovina povrnila nekaj izgub.

Vsi glavni ameriški borzni indeksi so se malo spremenili. Sezona zaslužkov za drugo četrtletje se je začela prejšnji teden, ko so velike investicijske banke objavile mešane rezultate. Tesla naj bi svoje četrtletne rezultate objavil v četrtek zgodaj zjutraj.

Cena nafte je strmo padla, vendar se je v ponedeljek in torek okrepila. Cena nafte je zabeležila volatilnost zaradi zaskrbljenosti glede svetovne ponudbe in naraščajočih skrbi, da bi lahko prizadevanja centralnih bank za umiritev naraščajoče inflacije sprožila recesijo, ki bi zmanjšala povpraševanje po gorivu v prihodnosti. Ameriški predsednik Joe Biden je prejšnji teden obiskal največjega izvoznika nafte Savdsko Arabijo, vendar neuradni vodja OPEC ni dal jasnih zagotovil o kakršnem koli povečanju proizvodnje.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj