CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 01/08/2022 - 05/08/2022

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 03/08/2022

03 avgust, 2022
Tedenska analiza 03/08/2022 Ekonomski koledar

Evro je narasel v primerjavi z dolarjem po zvišanju obrestnih mer Fed za 75 bazičnih točk, vendar so podatki o BDP v ZDA potrdili, da so ZDA vstopile v tehnično recesijo, zato trgovci zdaj pričakujejo, da bo Fed septembra obrestne mere zvišal za dodatnih 50 bazičnih točk.

Britanski funt je zaradi mešanih gospodarskih podatkov Združenega kraljestva in šibkejšega ameriškega dolarja dosegel najvišjo raven v enem mesecu. Konzervativna strankarska volilna tekma se je zmanjšala na dva, saj naj bi bodisi Rishi Sunak bodisi Liz Truss septembra nasledila odhajajočega premierja Johnsona.

Japonski jen je ta teden kljub šibkejšemu dolarju nadaljeval upad in je zabeležil največji padec v dveh mesecih.

Cena zlata je prejšnji teden poskočila zaradi šibkosti dolarja. Navedbe, da je inflacija morda dosegla višek in da bi lahko Fed omehčal dvig obrestnih mer, skupaj s povečanjem napetosti med ZDA in Kitajsko zaradi Tajvana, so podprle plemenito kovino.

Vsi glavni ameriški borzni indeksi so narasli. Sezona zaslužkov se je prejšnji teden dodatno pospešila, saj so podjetja, kot so Microsoft, Tesla in Exxon, objavila finančne rezultate, ki so bili boljši od pričakovanih. Približno 78% podjetij, ki so do danes objavila finančna poročila, so presegla pričakovanja.

Cena nafte je v celotnem prejšnjem tednu naraščala, vendar ta pada pred sredinim srečanjem OPEC-a zaradi skrbi glede povpraševanja po nafti v prihodnosti. Pričakuje se, da bo naftni kartel ohranil sedanjo raven proizvodnje, torej proizvodnjo bo zvišal za 650.000 sodov na dan, vendar nekateri analitiki menijo, da obstaja tudi možnost povečanja.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj