CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 29/08/2022 - 02/09/2022

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 31/08/2022

31 avgust, 2022
Tedenska analiza 31/08/2022 Ekonomski koledar

Evro je prejšnji teden padel v primerjavi z dolarjem in dosegel najnižjo raven v dvajsetih letih, saj še vedno obstaja zaskrbljenost pred energetsko krizo. V petek je na simpoziju v Jackson Hole-u spregovoril predsednik Fed-a Powell. Powell je izjavil, da bodo gospodinjstva in podjetja trpela, in nakazal, da se bo dvig obrestnih mer nadaljeval, dokler inflacija ne bo pod nadzorom.

Britanski funt je še naprej padal, medtem ko so se v gospodarstvu Združenega kraljestva še naprej pojavljale skrbi, saj analitiki napovedujejo recesijo, ki bo trajala eno leto, zaradi krize življenjskih stroškov in visoke inflacije.

USD/JPY se je v tem tednu gibal na nekoliko višjih ravneh, čeprav je jen imel tudi podporo varnega zatočišča zaradi skrbi vlagateljev. Ta teden je par dosegel najvišjo raven v enem mesecu in se je gibal blizu najvišje ravni v dvajestih letih.

Cena zlata se je spet znižala po Powellovem petkovem govoru, ki je potopil vse možnosti za rast, ki so zabeležene prejšnji teden. Zlato je zaradi ogrožene ukrajinske jedrske elektrarne prejelo nekaj podpore varnega zatočišča, vendar verjetnost niza ostrejših zvišanj obrestnih mer vrši pritisk na cene.

Ameriške delnice so se gibala na višjih ravneh v večjem delu tedna, preden so v petek padle. Vlagatelji so se ustrašili možnosti zvišanja obrestnih mer in možnosti daljše gospodarske upočasnitve.

Cena nafte se je prejšnji teden zvišala po poročilih, da v Libiji potekajo oboroženi ulični boji med vladnimi in opozicijskimi skupinami. V prejšnjem konfliktu v Libiji so naftne vrtine začasno prenehale obratovati. V petek so poročali o podobnih novicah iz Iraka, drugega največjega proizvajalca OPEC.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj