CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 05/09/2022 - 09/09/2022

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 07/09/2022

07 september, 2022
Tedenska analiza 07/09/2022 Ekonomski koledar

Evro je nadaljeval padati v primerjavi z dolarjem. V začetku se je valuta povrnila zaradi pričakovanj, da bo ECB zvišala obrestne mere na četrtkovem srečanju. Okrevanje je izginilo zaradi pritiska, ki ga je povzročila rast USD. Prejšnji teden je predsednik Fed-a Powell govoril na simpoziju v Jackson Holeu in napovedal, da se bo dvig obrestnih mer nadaljeval, dokler inflacija ne bo pod nadzorom.

Britanski funt je padel na najnižjo raven od leta 1985, kar je odraz težkega gospodarskega položaja Združenega kraljestva. Negotovost glede gospodarske politike, ki jo bo uvedel naslednji britanski premier, in sposobnost Banke Anglije, da nadzira visoko inflacijo, povečujeta šibkost funta. Goldman Sachs je opozoril, da bi lahko inflacija v Združenem kraljestvu naslednje leto dosegla 22 odstotkov zaradi naraščajočih energetskih stroškov.

Vrednost USD/JPY je najvišji ravni v dveh desetletjih. Japonska centralna banka ostaja odločna, da ohrani ohlapno denarno politiko, medtem ko ostale največje centralne banke na svetu začenjajo zviševati obrestne mere. Zato, z razlikami v obrestnih merah, ki se še naprej gibljejo proti jenu, japonski valuti ni uspelo najti podpore.

Cena zlata se je od prejšnjega tedna skromno zvišala, saj so se napetosti zaradi energetske krize v Evropi povečale. Močan ameriški dolar še vedno vrši pritisk na ceno zlata, saj se vlagatelji veselijo govora Jeroma Powella v četrtek.

Delnice ZDA so se prejšnji teden gibale na nižjih ravneh, preden so v petek strmo padle. Vlagatelji so nadaljevali svojo prodajo zaradi možnosti, da se bo dvig obrestnih mer nadaljeval, in da bodo te ostale na višjih ravneh dalj časa.

Cena nafte ostaja pod pritiskom, saj se je spet pojavila zaskrbljenost zaradi šibkejšega povpraševanja in možnosti večjega zvišanja obrestnih mer, kar je zasenčilo podporo, ki jo je ponudilo prvo zmanjšanje proizvodnje s strani OPEC+ od leta 2020. OPEC+ se je v ponedeljek odločil, da bo svoj oktobrski cilj proizvodnje zmanjšal za 100.000 sodov na dan. Znaki, da je bil dogovor o oživitvi iranskega jedrskega sporazuma s svetovnimi silami manj neizbežen, so ponudili podporo ceni surove nafte.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj