CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 26/12/2022 - 30/12/2022

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 04/01/2023

04 januar, 2023
Tedenska analiza 04/01/2023 Ekonomski koledar

Evro se je v primerjavi z dolarjem prejšnji teden povzpel in dosegel najvišjo raven v šestih mesecih. Rastejo pričakovanja, da bo Evropska centralna banka še dlje časa zviševala obrestne mere, krepi pa se zaupanje, da se bo EU to zimo izognila omejitvam in energetski krizi.

Britanski funt funt je narasel v primerjavi z dolarjem. Stavke zdravstvenih delavcevin železničarjev v Združenem kraljestvu so poudarile negativne gospodarske obete v državi in omejile rast funta.

Par USD/JPY je padel in dosegel najnižjo raven v šestih mesecih, saj ima jen podporo od statusa varnega zatočišča, v času naraščajočih napetosti na Korejskem polotoku.

Cena zlata je še naprej naraščala in zabeležila večmesečne najvišje vrednosti kljub bolj umirjenemu trgovanju med prazniki. Šibkejši dolar je podprl plemenito kovino, medtem ko zlato še naprej ima koristi od svetovnih geopolitičnih napetosti.

Ameriške delnice so prejšnji teden nadaljevale padati, pri čemer so bile še posebej močno prizadete tehnološke delnice. Ta teden bodo trgovci upali, da bodo zapisniki sestankov Feda in rezultati NFP izboljšali razpoloženje.

Cena nafte je poskočila na najvišje vrednosti v treh tednih in teden zaključila na višji ravni. Trgi so pozdravili konec kitajske politike ničelne tolerance. Nafto je podprla novica, da bo predsednik Putin prepovedal izvoz nafte v države, ki omejujejo cene ruske nafte.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj