CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 02/01/2023 - 06/01/2023

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 11/01/2023

11 januar, 2023
Tedenska analiza 11/01/2023 Ekonomski koledar

Evro je prejšnji teden nekoliko padel v primerjavi z dolarjem in dosegel najnižjo raven v treh tednih, potem ko je bila inflacija v evroobmočju in Nemčiji nižja od pričakovane. Trgovci so evro prodali v upanju, da ne bodo obrestnih mer dvignili tako hitro, kot je bilo pričakovano.

Britanski funt je v primerjavi z dolarjem nekoliko narasel, medtem ko je ameriška valuta narasla v primerjavi z večino svojih tekmecev. Uradniki Banke Anglije so še enkrat ponovili, da so odločni zmanjšati inflacijo.

Par USD/JPY se je povzpel na najvišjo raven v dveh tednih, potem ko je japonska banka objavila, da je leta 2022 kupila državne obveznice v vrednosti 840 milijard dolarjev.

Cena zlata je skočila na šestmesečno najvišjo raven, saj so se vlagatelji, ki niso bili naklonjeni tveganju, osredotočili na to plemenito kovino. Šibkejši dolar podpira plemenito kovino, medtem ko zlato še naprej ima koristi od svetovnih geopolitičnih napetosti.

Ameriške delnice so narasle prejšnji teden po petkovi objavi podatkov o delovnih mestih. Čeprav so bile številke NFP nekoliko nad pričakovanji, se je optimizem povečal, potem ko je bila rast plač nižja od pričakovane.

Cena nafte se je znižala zaradi strahu glede razmer, v katerih se nahaja svetovno gospodarstvo. Podatki o surovi nafti so pokazali tudi rast zalog v ZDA, kar pomeni, da se je povpraševanje po nafti v preteklem tednu zmanjšalo.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj