CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

DOGAĐAJI U SIJEČNJU 2023. - 29/12/2022

Mikro analiza

29 prosinac, 2022

Samo za opće informiranje. Nije namenjeno za pružanje investicijskog savjeta ili savjeta za trgovanje. Vaš kapital je pod rizikom.

DOGAĐAJI U SIJEČNJU 2023.

  • ISM indeks menadžera nabavke u proizvodnji u SAD-u (prosinac) (4. siječanj u 15:00 GMT)

Indeks poslovne aktivnosti u proizvodnom sektoru za studeni bio je 49. Tržišta su očekivala 48.5 u prosincu.

Mogući utjecaj: volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Stopa nezaposlenosti u SAD i broj zaposlenih u nepoljoprivrednom sektoru (NFP) (prosinac) (6. siječnja u 13:30 GMT)

Stopa nezaposlenosti je u studenom bila 3.7%. Očekuje se da će u prosincu porasti na 3,8%. Očekuje se da će se broj zaposlenih u nepoljoprivrednom sektoru u prosincu smanjiti na 250.000, što je manje od 263.000 u studenom.

Mogući utjecaj: Volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Politika nulte tolerancije prema Covidu u Kini se završava (8. siječnja)

Kina će ukinuti svoju karantensku politiku za putnike koji ulaze u zemlju 8. siječnja. Vlasti više neće biti prisiljene stavljati pacijente i njihove najmilije u karantenu i zatvarati regije

Mogući utjecaj: volatilna roba, dionice turističkih tvrtki

  • Podaci o inflaciji u SAD (studeni) (10. siječanj u 13:30 GMT)

Bazni CPI (isključujući hranu i energente) u studenom je iznosio 6.0% godišnje. Očekuje se da će osnovni indeks potrošačkih cijena u prosincu pasti na 5,9% u odnosu na prethodnu godinu. Indeks potrošačkih cijena za studeni iznosio je 7,1% u odnosu na prethodnu godinu, a predviđa se da će u prosincu pasti na 7,0% u odnosu na prethodnu godinu.

Mogući utjecaj: Volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Svjetski ekonomski forum: Davos (16 - 23. siječnja)

Svjetski čelnici okupit će se kako bi razgovarali o ekonomskim, političkim, financijskim i socijalnim pitanjima na godišnjem sastanku WEF-a. Bilateralni sastanci se održavaju na marginama glavnog sastanka.

Mogući utjecaj: Potencijalno mnoštvo instrumenata, uključujući robu, valutne parove, dionice i metale

  • Maloprodaja u SAD (prosinac) (18. siječnja u 13:30 GMT)

Maloprodaja je u studenom pala za 0,6 posto na mjesečnoj razini. Očekuje se da će maloprodaja u prosincu porasti za 0,3% na mjesečnoj razini.

Mogući utjecaj: Volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Sastanak Banke Japana (18. siječnja u 03:00 GMT)

Banka Japana održat će sastanak na kojem će odrediti svoje kamatne stope. Trenutna stopa iznosi -0,10% i očekuje se da će ostati na istoj razini.

Mogući utjecaj: Volatilnost japanskog jena

  • Sastanak Banke Kanade (25. siječnja u 15:00 GMT)

Banka Kanade održat će sastanak radi utvrđivanja kamatnih stopa. Trenutno su 4,25%. Prognoza je da će stopa ostati ravna na 4,25%, ali neki analitičari kažu da bi stope mogle porasti za 25 baznih bodova.

Mogući utjecaj: volatilan kanadski dolar i kanadske dionice

  • BDP Sjedinjenih Država, prvo čitanje (4. tromjesečje) (26. siječnja u 13:30 GMT)

Konačno izvješće o američkom BDP-u za 3. tromjesečje iznosilo je 3,2%. Inicijalni podaci o američkom BDP-u za 4. tromjesečje očekuju se 26. siječnja, a predviđa se da će iznositi 1,2% u odnosu na prethodno tromjesečje.

Mogući utjecaj: Volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Sezona financijskog izvještavanja (siječanj)

Sezona financijskog izvještavanja za 4. tromjesečje započinje sredinom siječnja, a prve će izvijestiti banke. Tvrtke koje će objaviti svoje rezultate u siječnju su Taiwan Semiconductor, Bank of America, Wells Fargo, JPMorgan Chase, Citigroup, Morgan Stanley, Goldman Sachs, United Airlines, Netflix, American Airlines, General Electric, Johnson & Johnson, Microsoft, IBM, Intel, Las Vegas Sands, Tesla, Apple, Caterpillar, McDonalds, Chevron, Exxon Mobil, Pfizer, Spotify i General Motors.

  • Stalne napetosti između Sjedinjenih Država, Rusije, Europe i Ukrajine (siječanj)

Rat u Ukrajini traje već deseti mjesec. Nema naznaka da će rat uskoro završiti. Zapadne sankcije i financijska potpora Ukrajini ne slabe. Zapad i dalje šalje sve snažnije oružje u Ukrajinu. Rusija ne pokazuje znakove povlačenja. Ukrajina je nedavno rekla da se nema o čemu raspravljati dok se Rusija ne povuče sa svih okupiranih teritorija, uključujući Krim. Rusija je odgovorila da to nema šanse i da su te regije sada dio Rusije.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, prirodni plin, pšenica, ruska rublja, zlato, nafta, paladij i američke dionice.

Podjeli s osobnom mrežom
ZLATO Graf
Osvježi vrijeme: -
Najviša
Najniža
1M 5M H D W
Cijene se učitavaju..
Spremni za trgovanje?Započnite sada