CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 74% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 23/03/2020 - 27/03/2020

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 25/03/2020

25 oћujak, 2020
Tjedna analiza 25/03/2020 Ekonomski kalendar

Euro je prošlog tjedna oslabio u odnosu na dolar uslijed velike potražnje za likvidnošću američke valute. Međutim, euro je u ponedjeljak i utorak oporavio nakon što je FED objavio masivni program kupnje obveznica sa ciljem pružanja podrške američkom gospodarstvu.

Britanska funta je naglo pala uslijed sve većeg broja zaraženih u Ujedinjenom Kraljevstvu i nedostatka odgovarajućih mjera vlade, što je potaklo strahove da će Velika Britanija u periodu posle Brexita i korone virusa biti pod velikim pritiskom.

Japanski jen je nastavio opadati u odnosu na američku valutu. Komentar japanskog ministra financija o trenutačnoj neobičnoj situaciju dodatno je potakao zabrinutost ulagača i preusmjeravanje kapitala u američki dolar.

Cijena zlata je prošlog tjedna dotakla minimum i promijenila smjer kretanja u ponedjeljak nakon objavljivanja izvanrednih mjera Federalnih rezervi SAD. Žutim metalom se u utorak ponovno trgovalo po cijeni većoj od 1600 dolara za uncu.

Glavni svjetski burzovni indeksi do ponedjeljka su bili u slobodnom padu uz gubitke od 25 do 35% u odnosu na početak godine.

Cijena sirove nafte naglo je opala i dotakla najnižu razinu u više desetljeća uslijed svjetske pandemije koja smanjuje potražnju, kao i cjenovnog rata između Saudijske Arabije i Rusije koji povećava ponudu. Međutim, Texas, najveći proizvođač nafte u SAD, spreman je za suradnju sa OPEC-om kako bi se potaklo rast cijene, što je izazvalo oporavak nafte ovog tjedna.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada