CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 72% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 07/06/2021 - 11/06/2021

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 09/06/2021

09 lipanj, 2021
Tjedna analiza 09/06/2021 Ekonomski kalendar

Euro se malo promijenio u odnosu na dolar, iako je par bio vrlo nestabilan. Nastavlja se otvaranje europskih gospodarstava, a Europska središnja banka će se sastati u četvrtak. Namjerava priznati oporavak eurozone, ali se ne suzdržava od smanjenja kupovine obveznica. Američki podatci o nepoljoprivrednim plaćama su objavljeni u petak i pokazali su sporiji tempo otvaranja radnih mjesta u SAD-u, što je rezultiralo padom dolara. Američka valuta, s druge strane, je prilično stabilna iznad razine 1.22.

GBP/USD se prošlog tjedna kretao vodoravno. Potpuno otvaranje bi se moglo odgoditi od 21. lipnja zbog porasta slučajeva koronavirusa i brzog širenja indijskog tipa.

Japanski jen se malo promijenio u odnosu na dolar, ali se kretao u rasponu od 109 do 110. Sastanak G7 ovog vikenda, čiji je Japan dio, pružit će priliku za promicanje međunarodnih napora za borbu protiv pandemije i klimatskih promjena, osobito imajući u vidu održavanje Olimpijskih igara u Tokiju sljedećeg mjeseca.

Cijena zlata se kretala blizu razine od 1900 dolara, ali je bila prilično nestabilna. Rast inflacije i niski prinosi na državne obveznice razvijenih zemalja su vodeći pokretači rasta cijena zlata u posljednja dva mjeseca. Snažna akcija cijena tijekom istog razdoblja je glavna prepreka za rast.

Američki indeksi su malo porasli. Uski trgovinski rasponi u kojima ulagači nerado otvaraju visoke pozicije uoči objavljivanja najnovijih podataka o inflaciji u četvrtak bili su glavne značajke aktivnosti investitora.

Cijene nafte dosegle su najvišu razinu od listopada 2018. Cijene nafte su u ponedjeljak i utorak pale, a najnoviji podatci pokazuju da je uvoz nafte u Kinu pao u svibnju. Međutim, ukupni optimizam o snažnom oporavku potražnje zadržao je nižu razinu cijena.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada