CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 09/09/2019 - 13/09/2019

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 11/09/2019

11 rujan, 2019
Tjedna analiza 11/09/2019 Ekonomski kalendar

Euro je ojačao u odnosu na američki dolar koji se oporavljao od najnižih vrijednosti prošlog tjedna. Uoči sastanka ECB-a ovog četvrtka, oporavak je bio ograničen njemačkim proračunom za 2020. godinu, koji je protekao bez iznenađenja. Uz to, povlačenje američkih prinosa u državnoj blagajni pruža potporu euru nakon što je dolar oslabio.

Britanska funta se prošlog tjedna snažno oporavila. Nedavni optimizam povezan s urednim Brexitom pomogao je funti da se odbije prošlog tjedna. Zastupnici u Velikoj Britaniji izglasali su kandidaturu premijera Borisa Johnsona za prijevremene izbore i usvojili zakon kojim će se omogućiti tromjesečno produženje do datuma Brexita. Međutim, Johnson je potvrdio da će se Brexit dogoditi do 31. listopada.

Japanski jen je oslabio jer je osjećaj rizika dominirao na tržištu.

Cijena zlata je u utorak naglo pala i sada se spustila ispod razine 1.500. Nastavljen rast obveznica nepovoljno utječe na metal.

Američki burzovni indeksi nastavili su uzlaznu putanju. Američki ministar financija Steven Mnuchin rekao je da su mnoga otvorena pitanja s Kinom riješena u zakulisnim pregovorima.

Cijena sirove nafte je skočila i dosegla je najvišu razinu u utorak u gotovo šest tjedana, zbog optimizma da će se OPEC i druge zemlje proizvođači dogovoriti za produljenje smanjenja proizvodnje za podršku cijenama. Zajednički ministarski upravljački odbor OPEC-a sastat će se u četvrtak.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada