CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 73% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 02/12/2019 - 06/12/2019

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 04/12/2019

04 prosinac, 2019
Tjedna analiza 04/12/2019 Ekonomski kalendar

Euro je prošlog tjedna opao u odnosu na dolar. Usporavanje aktivnosti uslužnog sektora euro zone i slabija poslovna očekivanja u Njemačkoj vršili su pritisak na euro.

Britanska funta se povukla u odnosu na dolar nakon što su najnovije ankete pokazale da je prednost Konzervativne stranke uoči općih izbora malo opala.

Japanski jen je također oslabio nakon vijesti da su pregovarači iz Kine i SAD vodili telefonske razgovore u pokušaju finaliziranja trgovinskog sporazuma. U znak dobre volje, Peking je poduzeo mjere povećane zaštite prava intelektualne svojine, ali je također insistirao i na većem smanjenu carinskih tarifa.

Indeks američkog dolara koji prati izvedbu ove valute u odnosu na šest glavnih svjetskih valuta ponovno je porastao i probio se iznad barijere od 98 poena.

Cijena zlata je nastavila opadati. Američko gospodarstvo je u solidnom stanju, te je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell u ponedjeljak saopćio kako trenutačna monetarna politika dobro podržava tržište rada.

Američki burzovni indeksi dostigli su povijesne maksimume pod utjecajem sve većih očekivanja da će trgovinski sporazum biti postignut, kao i zbog dobrih rezultata ekonomskih izvještaja.

Cijena sirove nafte je prošlog tjedna porasla nakon komentara da SAD i Kina i dalje rade na postizanju prve faze trgovinskog sporazuma. Što se opskrbe tiče, OPEC+ se 5-6. prosinca sastaje u Beču. Iako tržišta uvelike očekuju da će sporazum o ograničenju proizvodnje biti produžen do sljedećeg ljeta, neki analitičari iz JP Morgana smatraju da bi sporazum mogao biti produžen sve do kraja 2020. godine.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada