CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 78% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 20/11/2023 - 24/11/2023

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 29/11/2023

29 studeni, 2023
Tjedna analiza 29/11/2023 Ekonomski kalendar

Eurodolar je ojačao nakon što je zapisnik sa sastanka FED-a potvrdio oprezan pristup Banke. Dolar je također opao jer su geopolitički pritisci na Bliskom istoku popustili.

Britanska funta popela se na još jedan dvomjesečni maksimum u odnosu na dolar nakon što je reakcija tržišta na jesenji proračun britanske vlade bila nešto blaža.

Valutni par USD/Yen opao je uslijed špekulacija da se Banka Japana bliži izlasku iz svoje desetljeće duge ultralake politike.

Zlato je prošlog tjedna ponovno poraslo uslijed optimizma da je inflacija pod kontrolom i da bi Fed mogao početi smanjivati kamatne stope početkom sljedeće godine.

Američke dionice su porasle četvrti tjedan za redom. Maloprodajne dionice kao što su Amazon, Alibaba, Ebay i Apple imale su visoku stopu trgovanja na početku vikenda Crnog petka.

Cijene nafte su se povukle nakon što se krajem tjedna pojavila vijest da je OPEC odgodio sastanak do 30. studenog. Do odlaganja je došlo zbog neslaganja oko predloženih dodatnih smanjenja proizvodnje.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada