CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 10/08/2020 - 14/08/2020

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 12/08/2020

12 kolovoz, 2020
Tjedna analiza 12/08/2020 Ekonomski kalendar

Euro je prošlog tjedna oslabio u odnosu na dolar, ali se u ponedjeljak oporavio uslijed neočekivano dobrog rezultata ZEW indeksa ekonomskog sentimenta. Međutim, jačanje dolara i blago pogoršavanje zdravstvene situacije u EU oborili su valutni par.

Britanska funta nije zabilježila značajne promjene i zadržala je veći dio dobiti od prethodnog tjedna. Prema najnovijoj anketi, trećina poslodavaca razmatra davanje otkaza radnicima do listopada.

Japanski jen nije zabilježio značajnu promjenu. Tenzije između SAD i Kine i dalje su jake s obzirom da su SAD nametnule sankcije protiv kineske tehnološke tvrtke Tencent i izvršnog direktora Hong Konga, Carriea Lama. Trump je izjavio kako mu trgovinski sporazum "ne znači puno". S druge strane, pozitivni podaci sa tržišta rada u SAD u petak su pružili podršku američkom dolaru.

To je potaklo nagli pad cijene zlata. Promjena sentimenta i odluka ulagača da uzmu profit izazvala je veliki pad vrijednosti plemenitog metala.

Američki burzovni indeksi nastavljaju sa rastom. Opadanje slučajeva zaraze virusom korona u SAD potiče apetit za rizikom. Članovi američkog kongresa nisu uspjeli postići sporazum o novom paketu pomoći gospodarstvu što je potaklo američkog predsjednika Donalda Trumpa da potiče izvršnu naredbu kojom se odobravaju povećanje isplate za pomoć nezaposlenima.

Cijena sirove nafte je blago porasla. Očekivani poticajni gospodarski paket u SAD i oporavak potražnje u Aziji pozitivno su utjecali na crno zlato. Industrijska aktivnost Kine oporavlja se prema razinama prije virusa korona, dok je slabiji američki dolar također pružio podršku cijeni nafte.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada