CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 19/10/2020 - 23/10/2020

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 21/10/2020

21 listopad, 2020
Tjedna analiza 21/10/2020 Ekonomski kalendar

Zajednička europska valuta nije zabilježila veliku tjednu promjenu u odnosu na dolar iako se kretala prilično volatilno. Sve veća zabrinutost zbog rastućeg rizika uoči predsjedničkih izbora u SAD, kao i naglog širenja pandemije koje bi moglo izazvati nove restriktivne mjere, pružala je podršku dolaru. Ulagači su i dalje usredotočeni na pregovore o novom paketu pomoći američkom gospodarstvu. Međutim, nije jasno ima li ikakvog napretka na ovom frontu, ali je par ipak opao početkom ovog tjedna.

Britanska funte je blago oslabila, ali je bila iznimno volatilna. Premijer Johnson je produžio krajnji rok za postizanje sporazuma sa EU koji je trebao isteći 15. listopada, što znači da i dalje ima šanse za uređivanje trgovinskih odnosa nakon Brexita. Bruxelles je saopćio kako je spreman za intenzivnije pregovore. Međutim, glavni pregovarač za Ujedinjeno Kraljevstvo, David Frost, u ponedjeljak je izjavio kako ne vidi razlog za nastavak pregovora ukoliko u pristupu EU ne dođe do temeljne promjene. Ta vijest je u kombinaciji sa dodatnim restriktivnim mjerama protiv širenja pandemije u UK vršila pritisak na funtu.

Japanski jen je blago oslabio paralelno sa slabljenjem nada da će Republikanci i Demokrate postići sporazum o novom poticajnom gospodarskom paketu u SAD.

Američki burzovni indeksi su prošlog tjedna opali. . Netflix i Tesla će ovog tjedna objaviti rezultate tromjesečnog poslovanja.

Cijena zlata nije zabilježila značajne promjene. Neizvjesnost po pitanju novog poticajnog gospodarskog paketa u SAD održava cijenu plemenitog metala unutar uskog raspona.

Cijena nafte je prošlog tjedna bila iznimno volatilna, ali na kraju tjedna nije zabilježila veliku promjenu. Grupa OPEC+ je u ponedjeljak održala sastanak tehničkog odbora. Reuters je objavio kako bi planirano povećanje proizvodnje u siječnju moglo biti obustavljeno ukoliko to bude neophodno, što je pružilo podršku cijeni nafte. S druge strane, veći broj aktivnih naftnih bušotina u SAD i povećanje proizovdnje u Libiji vrše pritisak na crno zlato.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada