CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

DOGAĐAJI U SRPNJU 2023. - 04/07/2023

Mikro analiza

04 srpanj, 2023

Samo za opće informiranje. Nije namenjeno za pružanje investicijskog savjeta ili savjeta za trgovanje. Vaš kapital je pod rizikom.

  • Indeks poslovne aktivnosti u proizvodnom sektoru u SAD-u (lipanj) (3. srpnja u 15:00 GMT+1)

Svibanjski indeks poslovne aktivnosti u proizvodnom sektoru u SAD-a iznosio je 46,9. Tržišta su očekivala 47.2 u lipnju.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Odluka o kamatnoj stopi Rezervne banke Australije (4. srpnja u 03:30 GMT+1)

RBA će održati sastanak kako bi donijela odluku o kamatnim stopama. Trenutna stopa je 4.1%.

Mogući utjecaj: volatilan australski dolar

  • Stopa nezaposlenosti u SAD-u i broj zaposlenih u nepoljoprivrednom sektoru (NFP) (lipanj) (7. srpnja u 13:30 GMT+1)

Stopa nezaposlenosti u svibnju iznosila je 3,7%. Očekuje se da će u lipnju ostati na 3,7%. Očekuje se da će se broj zaposlenih u nepoljoprivrednom sektoru u lipnju smanjiti na 200.000, što je manje od svibanjske brojke od 339.000.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Sastanak Banke Kanade (12. srpnja u 15: 00 GMT+1)

Banka Kanade održat će sastanak radi utvrđivanja kamatnih stopa. Trenutno su na 4,75%. Trenutna prognoza je da bi stopa u lipnju mogla biti podignuta za 25 baznih bodova.

Mogući utjecaj: volatilan kanadski dolar i kanadske dionice

  • Podaci o inflaciji u SAD-u (lipanj) (12. srpnja u 13:30 GMT+1)

Osnovni indeks potrošačkih cijena (isključujući hranu i energente) u svibnju je iznosio 5.3%. Očekuje se da će osnovni indeks potrošačkih cijena u lipnju pasti na 5,0% na godišnjoj razini. Osnovni indeks potrošačkih cijena za svibanj iznosio je 4,0% na godišnjoj razini, a predviđa se pad na 3,6% na godišnjoj razini u lipnju.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Maloprodaja u SAD (lipanj) (15. lipanj u 13:30 GMT + 1)

Maloprodaja je u svibnju pala na 0,2% na mjesečnoj razini. Očekuje se da će maloprodaja u lipnju porasti za 0,3% na mjesečnoj razini.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Sastanak FED-a i konferencija za novinare (26. srpnja u 19:00 GMT i 19:30 GMT+1)

Federalni Odbor za otvoreno tržište FED-a završit će svoj 2-dnevni sastanak kako na kojem će donijeti odluku o kamatnim stopama. Trenutna stopa iznosi 5,25% nakon što je banka zamrznula kamatne stope u lipnju. Većina analitičara očekuje povećanje od 25 baznih bodova na 5,50% ovog mjeseca.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, roba i dionice u SAD-u

  • Sastanak Europske središnje banke (27. srpnja u 13:15 GMT+1)

Europska središnja banka sastat će se kako bi razgovarala o kamatnim stopama. Trenutno su 4,00%, a predviđa se povećanje na 4,25%.

Mogući utjecaj: volatilnost eura i europskih dionica

  • Sastanak Banke Japana (28. srpnja u 03:00 GMT+1)

Banka Japana održat će sastanak na kojem će odrediti svoje kamatne stope. Trenutna stopa iznosi -0,10% i očekuje se da će ostati na istoj razini.

Mogući utjecaj: Volatilnost japanskog jena

  • BDP Sjedinjenih Država, konačni podaci (1. kvartal) (27. srpnja u 13:30 GMT+1)

Očekuje se da će preliminarni podaci o BDP-u Sjedinjenih Država za 2. tromjesečje iznositi 1,6%. Konačni BDP za 1. tromjesečje iznosio je 2,0%.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Sezona financijskog izvještavanja (srpanj)

Prvi podaci o zaradi za 2. tromjesečje bit će objavljeni oko sredine srpnja. Općenito, velike banke su prve koje će izvijestiti, uključujući Citigroup, JP Morgan, Wells Fargo, Bank of America i Morgan Stanley. Slijede ih sve najveće tehnološke tvrtke, uključujući Microsoft, Amazon, Meta i Apple.

Mogući utjecaj: volatilnost američkih dionica

  • Kontinuirane napetosti između Sjedinjenih Država, Rusije, Europe i Ukrajine (srpanj) i summit NATO-a (11-12. srpnja, Litva)

Rat u Ukrajini se nastavlja i nema znakova mira. Ukrajina je navodno započela svoju dugo očekivanu protuofenzivu. Na summitu NATO-a Ukrajina će biti na čelu dnevnog reda.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, prirodni plin, pšenica, ruska rublja, zlato, nafta, paladij i američke dionice.

Podjeli s osobnom mrežom
ZLATO Graf
Osvježi vrijeme: -
Najviša
Najniža
1M 5M H D W
Cijene se učitavaju..
Spremni za trgovanje?Započnite sada