CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

DOGAĐAJI U STUDENOM 2023. - 01/11/2023

Mikro analiza

01 studeni, 2023

Samo za opće informiranje. Nije namenjeno za pružanje investicijskog savjeta ili savjeta za trgovanje. Vaš kapital je pod rizikom.

DOGAĐAJI U STUDENOM 2023.

  • PMI u proizvodnom sektoru u SAD-u za listopad (1. studenog u 14:00)

Očekuje se da će indeks poslovne aktivnosti u proizvodnom sektoru za listopad iznositi 49,0. Prethodni put bio je 49.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Sastanak Federalnih rezervi i konferencija za novinare (31. listopada - 1. studenog u 18:00 i 18:30)

Dvodnevni sastanak Američke središnje banke završava 1. studenog. Banka će objaviti svoju najnoviju odluku o kamatnoj stopi i održati konferenciju za novinare nakon toga kako bi razgovarali o svojim budućim izgledima, kao i o svojim planovima za prilagodbu bilance. Trenutna stopa je 5.5%. Ulozi su ostali nepromijenjeni na njihovom posljednjem sastanku 20. listopada.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Sastanak Banke Engleske (2. studenog u 12:00)

Odbor za monetarnu politiku Banke Engleske sastat će se kako bi odlučio o kamatnim stopama. Trenutna stopa je 1.75%. Povišena je za 50 baznih bodova na njihovom posljednjem sastanku 3. kolovoza.

Mogući utjecaj: volatilna britanska funta i dionice

  • Stopa nezaposlenosti u SAD-u i broj zaposlenih u nepoljoprivrednom sektoru (NFP) (listopad) (3. studenog u 12:30)

Očekuje se da će stopa nezaposlenosti za listopad iznositi 3,8%. U prethodnom mjesecu nezaposlenost je također iznosila 3,8%. Očekuje se da će broj zaposlenih u nepoljoprivrednom sektoru u listopadu biti 180.000. Broj zaposlenih u nepoljoprivrednom sektoru u prethodnom mjesecu iznosio je 336.000.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Odluka o kamatnoj stopi Rezervne banke Australije (7. studenog u 03:30)

RBA će održati sastanak kako bi donijela odluku o kamatnim stopama. Trenutna stopa je 4.10%.

Mogući utjecaj: volatilan australski dolar

  • Podaci o inflaciji u SAD-u (listopad) (14. studenog u 13:30)

Bazni CPI (isključujući hranu i energente) u rujnu je iznosio 4.1% godišnje. Indeks potrošačkih cijena u rujnu iznosio je 3,7% na godišnjoj razini, što je više od očekivanih 3,6%.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Američka maloprodaja za listopad (15. studenog u 13:30)

Maloprodaja je u rujnu porasla za 0,6% na mjesečnoj razini, što je bilo iznad tržišnih očekivanja. Očekuje se da će maloprodajna prodaja za listopad biti 0,5%.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Sastanak OPEC+ (26. studenog)

Sastanak OPEC+ održat će se 26.studenog. Trenutni dogovor je smanjenje proizvodnje za 2 milijuna barela dnevno. Saudijska Arabija je dobrovoljno smanjila proizvodnju za 1 milijun barela dnevno, dok je Rusija smanjila izvoz za 300.000 barela dnevno - ove zemlje do kraja 2023. Sastanak će se pomno pratiti s obzirom na trenutnu geopolitičku situaciju u Izraelu i na Zapadnoj obali.

Mogući utjecaj: volatilnost nafte, benzina i prirodnog plina

  • Sezona financijskog izvještavanja za 3. tromjesečje (studeni)

Sezona izvještavanja za 3. tromjesečje je u tijeku, a nešto više od polovice tvrtki s S&P500 indeksa već je objavilo rezultate.

Mogući utjecaj: volatilnost američkih dionica

  • Američki predsjednik Biden sastat će se s predsjednikom Kine Ksi Jinpingom u SAD-u (studeni)

Očekuje se da će se američki i kineski predsjednici sastati u San Franciscu kako bi razgovarali o pitanjima od zajedničkog interesa, uključujući trgovinu, geopolitiku, kao i situaciji u Ukrajini i Izraelu.

Mogući utjecaj: volatilnost cijena zlata.

  • IZRAELSKI RAT S HAMASOM SE NASTAVLJA (studeni)

IZRAEL JE ZAPOČEO PROŠIRENU KOPNENU INVAZIJU NA GAZU (DRUGA FAZA RATA). Uništeno je više od 600 ciljeva. Neke fotografije objavljene na internetu također prikazuju izraelske vojnike kako mašu izraelskom zastavom duboko u Gazi. Militanti Hamasa koje podržava Iran uglavnom su skriveni od očiju javnosti dok se snage kreću u mraku, a telekomunikacijski prekidi odsijecaju Palestince od svijeta.

Mogući utjecaj: volatilnost cijena zlata, nafte, prirodnog plina i svjetskih indeksa dionica.

Podjeli s osobnom mrežom
Australski dolar - Američki dolar Graf
Osvježi vrijeme: -
Najviša
Najniža
1M 5M H D W
Cijene se učitavaju..
Spremni za trgovanje?Započnite sada