CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

DOGAĐAJI U TRAVNJU 2023. - 31/03/2023

Mikro analiza

31 oћujak, 2023

Samo za opće informiranje. Nije namenjeno za pružanje investicijskog savjeta ili savjeta za trgovanje. Vaš kapital je pod rizikom.

DOGAĐAJI U TRAVNJU 2023.

  • ISM indeks menadžera nabavke u SAD-u (ožujak) (3. travanj u 15:00 GMT+1)

ISM indeks menadžera nabavke u proizvodnji u SAD za veljaču bio je 47.7. Tržišta očekuju 49 u ožujku.

Mogući utjecaj: volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Rusija će smanjiti proizvodnju nafte za 500.000 barela dnevno (1. travnja)

Rusija je smanjila svoju dnevnu proizvodnju nafte za 500.000 barela dnevno počevši od 1. ožujka i očekuje da će nastaviti ograničenje proizvodnje na toj razini tijekom travnja.

Mogući utjecaj: volatilna nafta

  • Odluka Kraljevske banke Australije (RBA) o kamatnoj stopi (4. travnja u 03:30 GMT+1)

RBA će održati sastanak kako bi donijela odluku o kamatnim stopama. Trenutna stopa je 3.60%.

Mogući utjecaj: volatilnost australskog dolara

  • Predsjednik Europske komisije i predsjednik Francuske odlaze u Kinu (4. travnja)

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen iznijela je svoju viziju budućnosti odnosa EU i Kine u govoru prije putovanja. "Očito je da je u posljednjih nekoliko godina naš odnos postao udaljeniji i složeniji", rekla je, ali je potom dodala: "Vjerujem da je prekid odnosa s Kinom nepraktičan i nije u najboljem interesu Europe." Napetosti između EU i Kine znatno su se pogoršale zbog niza pitanja, uključujući tajvansko pitanje, kinesku represiju protiv Ujgura u Sinjiangu i spor Svjetske trgovinske organizacije EU s Kinom oko njezinih trgovinskih ograničenja protiv države članice Litve.

Mogući utjecaj: volatilnost eura, indeksa GER40 i europskih dionica.

  • Stopa nezaposlenosti u SAD-u i broj zaposlenih u nepoljoprivrednom sektoru (NFP) (ožujak) (7. travanj u 13:30 GMT + 1)

Stopa nezaposlenosti u veljači iznosila je 3,6%. Očekuje se da će u ožujku ostati na 3,6%. Očekuje se da će se broj zaposlenih u nepoljoprivrednom sektoru u ožujku smanjiti na 235.000, što je manje no 311.000 zabilježenih u veljači.

Mogući utjecaj: volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Sastanak Banke Kanade (12. travnja u 15:00 GMT+1)

Banka Kanade održat će sastanak radi utvrđivanja kamatnih stopa. Stope su trenutno na 4,5%. Prognoza je da će stopa ostati nepromijenjena na 4,5%.

Mogući utjecaj: volatilan kanadski dolar i kanadske dionice

  • Podaci o inflaciji u SAD (ožujak) (12. travanj u 13:30 GMT)

Bazni CPI (isključujući hranu i energente) u veljači je iznosio 5.5%. Očekuje se da je bazni CPI u ožujku porastao na 5.6%. Opći indeks potrošačkih cijena za veljaču iznosio je 6,0% na godišnjoj razini, a prognoze se kreću od 5,2% do 6,0% na godišnjoj razini u ožujku.

Mogući utjecaj: volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Američka maloprodaja (ožujak) (15. travnja u 13:30 GMT + 1)

Maloprodaja je porasla za 0.4% u mjesečnoj stopi u veljači. Predviđa se rast maloprodaje u ožujku na 0,4% u mjesečnoj stopi.

Mogući utjecaj: volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Sastanak Banke Japana (28. travnja u 03:00 GMT+1)

Banka Japana održat će sastanak na kojem će odrediti svoje kamatne stope. Trenutna stopa iznosi -0,10% i očekuje se da će ostati na istoj razini.

Mogući utjecaj: Volatilnost japanskog jena

  • BDP Sjedinjenih Država, prvo čitanje (1. tromjesečje) (27. travnja u 13:30 GMT+1)

Prvo čitanje BDP u Sjedinjenim Državama za 1. tromjesečje će prema očekivanjima zabilježiti 2,9%. Finalno očitavanje BDP-a za 4. tromjesečje iznosilo je 2,6%.

Mogući utjecaj: volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Sezona financijskog izvještavanja (travanj)

Sezona financijskog izvještavanja za prvo tromjesečje počinje u travnju sa izvješćima vodećih banaka. Tvrtke koje će u travnju objaviti poslovne rezultate obuhvaćaju Wells Fargo, JP Morgan, Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Charles Schwab, Johnson & Johnson, IBM, Tesla, United Airlines, American Airlines, Coca-Cola, General Motors, General Electric, McDonalds, Visa, Google, Las Vegas Sands, Facebook, PayPal, Boeing, b Apple, Intel, Chevron, Exxon Mobil, Caterpillar i Amazon.

Mogući utjecaj: volatilnost američkih dionica

  • Stalne napetosti između Sjedinjenih Država, Rusije, Europe i Ukrajine (travanj)

Rat Ukrajini nastavlja se drugu godinu za redom. Oštri sukobi na istoku Ukrajine broje mnoge žrtve na obje strane uz minimalni teritorijalni napredak Rusije. Očekuje se da će ovog proljeća Ukrajina pokrenuti veliku protuofenzivu, možda već u travnju.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, prirodni plin, pšenica, ruska rublja, zlato, nafta, paladij i američke dionice.

Podjeli s osobnom mrežom
ZLATO Graf
Osvježi vrijeme: -
Najviša
Najniža
1M 5M H D W
Cijene se učitavaju..
Spremni za trgovanje?Započnite sada