CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

DOGAĐAJI u veljači 2023. - 31/01/2023

Mikro analiza

31 sijeиanj, 2023

Samo za opće informiranje. Nije namenjeno za pružanje investicijskog savjeta ili savjeta za trgovanje. Vaš kapital je pod rizikom.

  • Sastanak FED-a i konferencija za novinare (1. veljače u 19:00 GMT i 19:30 GMT)

Federalni Odbor za otvoreno tržište FED-a završit će svoj 2-dnevni sastanak kako na kojem će donijeti odluku o kamatnim stopama. Trenutna stopa iznosi 4,50% nakon što je banka u prosincu povećala stope za 50 baznih bodova. Većina analitičara očekuje povećanje od 25 baznih bodova na 4,75% ovog mjeseca.

Mogući utjecaj: volatilnost američkih dionica, robe i dolara

  • Sastanak Zajedničkog ministarskog nadzornog odbora OPEC+ (1. veljače)

Zajednički ministarski nadzorni odbor OPEC + održat će sastanak 1. veljače. Trenutni dogovor je smanjenje proizvodnje za 2 milijuna barela dnevno. Na ovom sastanku bi se mogli preporučiti daljnji rezovi.

Mogući utjecaj: volatilnost nafte, benzina i prirodnog plina

  • Indeks poslovne aktivnosti u američkom proizvodnom sektoru (siječanj) (1. veljače u 15:00 GMT)

Prosinački indeks poslovne aktivnosti u proizvodnom sektoru iznosio je 48,4. Konsenzusna prognoza za siječanj je 48.

Mogući utjecaj: volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Sastanak Banke Engleske (2. veljače u 12:00 GMT+1)

Odbor za monetarnu politiku Banke Engleske sastat će se kako bi odlučio o kamatnim stopama. Trenutna stopa je 3.5%. Očekuje se povećanje kamatnih stopa za 50 baznih bodova na 4%.

Mogući utjecaj: volatilnost britanske funte i britanskih dionica

  • Sastanak Europske središnje banke (2. veljače u 13:15 GMT)

Europska središnja banka sastat će se kako bi razgovarala o kamatnim stopama. Trenutno su na 2,5%, a predviđa povećanje na 3%.

Mogući utjecaj: volatilnost eura i europskih dionica

  • Stopa nezaposlenosti u SAD-u i broj zaposlenih u nepoljoprivrednom sektoru (NFP) (siječanj) (3. veljače u 13: 30 GMT)

Stopa nezaposlenosti u prosincu iznosila je 3,5%. Očekuje se da će u siječnju porasti na 3,6%. Očekuje se da će broj zaposlenih u nepoljoprivrednom sektoru u siječnju pasti na 185.000, što je manje nego u prosincu od 223.000.

Mogući utjecaj: volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Europski embargo na ruske naftne derivate (5. veljače)

Zabrana ruskih naftnih derivata od strane EU (dio 6. kruga sankcija u lipnju) stupa na snagu 5.veljače. Ovo se razlikuje od zabrane ruske sirove nafte. EU je 5. prosinca 2023. blokirala 90% ruskog uvoza sirove nafte.

Mogući utjecaj: volatilnost nafte, benzina i prirodnog plina

  • Odluka Kraljevske banke Australije (RBA) o kamatnoj stopi (7. veljače u 03:30 GMT)

RBA će održati sastanak kako bi donijela odluku o kamatnim stopama. Trenutna stopa je 3.10%.

Mogući utjecaj: volatilnost australskog dolara

  • Podaci o inflaciji u SAD-u (siječanj) (14. veljače u 13:30 GMT)

Osnovni indeks potrošačkih cijena (isključujući hranu i energente) u prosincu je iznosio 5,7% u odnosu na prethodnu godinu. Očekuje se da će osnovni indeks potrošačkih cijena u siječnju pasti na 5,5% u odnosu na prethodnu godinu. Indeks potrošačkih cijena za prosinac iznosio je 6,5% u odnosu na prethodnu godinu, a predviđa se da će u siječnju pasti na 6,3% u odnosu na prethodnu godinu.

Mogući utjecaj: volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Turski summit glede plina (14. i 15. veljače)

Turska će ugostiti proizvođače prirodnog plina s Bliskog istoka, Mediterana, Kaspijskog mora i Srednje Azije, kao i zemlje potrošače iz Europe.

Mogući utjecaj: volatilnost nafte, benzina i prirodnog plina

  • Američka maloprodaja (siječanj) (15. veljače u 13: 30 GMT)

Maloprodaja je u prosincu pala za 1,1% na mjesečnoj razini. Očekuje se da će maloprodaja u siječnju pasti za 0,6% na mjesečnoj razini.

Mogući utjecaj: volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • BDP Sjedinjenih Država, drugo čitanje (4. tromjesečje) (23. veljače u 13: 30 GMT)

Konačno izvješće o američkom BDP-u za 3. tromjesečje iznosilo je 3,2%. Inicijalni podaci o američkom BDP-a u 4. tromjesečju pokazali su rast od 2,9% u odnosu na prethodnu godinu. Drugo čitanje američkog BDP-a za 4. tromjesečje očekuje se 26. veljače, a predviđa se revizija prema dolje na 2,8% u odnosu na prethodno tromjesečje.

Mogući utjecaj: volatilnost američkog dolara, zlata i američkih dionica

  • Sezona financijskog izvještavanja (veljača)

Sezona financijskog izvještavanja u 4. tromjesečju nastavlja se u veljači. Više od 80 američkih dionica koje se nalaze na Fortrade platformi izvijestit će o svojim financijskim rezultatima. To su Facebook, Merck, Ford, Apple, Google, Amazon, Royal Caribbean Cruises, Disney, PayPal, Coca-Cola, Applied Materials, Walmart, Coinbase, Virgin Galactic, NVIDIA, eBay, Moderna, Alibaba, HP i Rivian.

Mogući utjecaj: volatilnost američkih dionica

  • Stalne napetosti između Sjedinjenih Država, Rusije, Europe i Ukrajine (veljača)

Rat u Ukrajini približava se svojoj godišnjici 24. veljače. Ukrajina će primiti predsjednika EU, Von der Leyena na summitu koji će se održati 3. veljače u Kijevu. Najnoviji paket pomoći EU iznosi 18 milijardi dolara, a započeo je u siječnju.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, prirodni plin, pšenica, ruska rublja, zlato, nafta, paladij i američke dionice.

Podjeli s osobnom mrežom
SIROVA NAFTA Graf
Osvježi vrijeme: -
Najviša
Najniža
1M 5M H D W
Cijene se učitavaju..
Spremni za trgovanje?Započnite sada