CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

SEZONA KVARTALNOG FINANCIJSKOG IZVJEŠTAVANJA (1. kvartal) (SAD): 12. travnja - 15. svibnja

Specijalni izvještaji - 01/04/2024

01 travanj, 2024

Navedeni primjer koristi Ugovore za razliku u cijeni (Contracts For Difference- CFD). Kalkulacije su primjenjene samo za cijenu određenog instrumenta na dolje navedeni datum i predstavljaju potencijalnu priliku za profit ili gubitak. Ne daje se nikakva garancija za točnost i potpunost tih informacija, stoga svako lice koje djeluje u skladu sa navedenim, čini to u potpunosti na vlastiti rizik.

  • OČEKUJE SE DA ĆE SEZONA FINANCIJSKOG IZVJEŠTAVANJA ZA 1. KVARTAL SLUŽBENO ZAPOČETI 12. TRAVNJA 2024. Svake sezone, bankarski sektor, na čelu s JPMorganom, Wells Fargoom i Goldman Sachsom prvi izvještava o rezultatima.
  • ŠTO TO DONOSI: kvartalna izvješća tvrtki vrlo su volatilna jer tvrtke objavljuju zaradu po dionici i prihode za protekli kvartal. Također izvještavaju o svojim budućim izgledima u obliku smjernica koje se odnose na zaradu po dionici i prihode. Smjernice obično odražavaju očekivanja za nadolazeći kvartal.
  • OSNOVNA PRAVILA: REZULTATI NASPRAM OČEKIVANE REAKCIJE CIJENE. Analitičari Wallstreeta obično daju vlastite projekcije kada je riječ o zaradi po dionici i prihodima tvrtke koja će objaviti svoje izvješće. Stvarna brojka navedena na datum objave obično se razlikuje od predviđanja analitičara, što posljedično dovodi do volatilnosti dionica, a to je zbog neočekivanih novih informacija. Neka od osnovnih pravila ilustrirana su u tablici I.

Tablica I: očekivana reakcija cijena dionica na različite scenarije.

Izvor: Investopedia.com

AMERIČKA BURZA: POSLJEDNJIH ŠEST TROMJESEČJA

  • NA POSLJEDNJA TROMJESEČJA UTJECALA JE UMJETNA INTELIGENCIJA (AI). Od kraja 2022. godine, kada je OpenAI objavio svoju platformu ChatGPT, mnoge su druge tvrtke najavile projekte, ulaganja i napredak u umjetnoj inteligenciji. Između ostalog, Nvidia je nastavila proizvoditi novi čipovi umjetne inteligencije, Meta (Facebook) je objavio svoju platformu umjetne inteligencije Lamma, Google je objavio Bard i Gemini i tako dalje. Njihove buduće prognoze zarade počele su se poboljšavati, a njihove su dionice imale neke od najboljih rezultata od kraja 2022.
  • AMERIČKE DIONICE U RAZDOBLJU KVARTALNOG IZVJEŠTAVANJA (RAZDOBLJE OD 3. KVARTALA 2022. DO 4. KVARTALA 2023). Tablica u nastavku ilustrira cjenovni učinak glavnih tehnoloških dionica (nazvanih veličanstvenih 7) i glavnih američkih indeksa dionica. U prosjeku, počevši od trećeg kvartala 2022, indeks USA 100 porastao je za 4,98% u svakom kvartalu. U istom je razdoblju indeks USA500 porastao za 3,52%, dok je indeks USA30 porastao za oko 3,00%. Facebook i NVIDIA u prosjeku bi porasle za 10,37%, odnosno 21,42%. Google je u prosjeku najmanje rastao, samo 2,48%.

Tablica II: američke dionice i njihova promjena cijena tijekom sezone kvartalnih izvještaja (razdoblje od 3. kvartala 2022. do 4. kvartala 2023).

Izvor podataka: MetaTrader 4 Platforma

Podjeli s osobnom mrežom
USA100 Graf
Osvježi vrijeme: -
Najviša
Najniža
1M 5M H D W
Cijene se učitavaju..
Spremni za trgovanje?Započnite sada