CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 79% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 23/05/2022 - 27/05/2022

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 25/05/2022

25 svibanj, 2022
Tjedna analiza 25/05/2022 Ekonomski kalendar

Euro je ojačao u odnosu na dolar, popevši se na najvišu razinu u gotovo mjesec dana iznad 1,07. Osim opće slabosti dolara, komentari predsjednice ECB-a Lagarde, koja je rekla da će "vjerojatno biti u mogućnosti" odustati od negativnih stopa do rujna, pomogli su euru koji je u zoni preprodavanosti. Također je rekla da ECB ne predviđa recesiju u eurozoni. Osim toga, član Upravnog vijeća ECB-a Galhau napomenuo je da je sporazum o povećanju stopa u kratkom roku "vjerojatno sklopljen".

Britanska funta je ojačala u odnosu na dolar. Guverner Banke Engleske, Andrew Bailey, rekao je da su spremni ponovno povećati kamatnu stopu ako je potrebno, ali priznao je da bi pooštravanje trebalo uzeti u obzir vjerojatni šok prihoda.

Japanski jen kretao se oko 127, nastavljajući se konsolidirati nakon prethodnih ozbiljnih gubitaka. Glasnogovornik Banke Japana potvrdio je da će nastaviti ublažavati monetarnu politiku kako bi pomogli gospodarstvu.

Cijene zlata porasle su kako su špekulacije o agresivnim akcijama FED-a oslabile, a rastući dolar, koji se obično kreće obrnuto od zlata, povukao se. Prinos na 10-godišnje američke obveznice također je pao na 2,8%.

Svi glavni američki indeksi dionica dosegli su dno prošlog tjedna. UBS je smanjio svoje projekcije kineskog gospodarskog rasta. UBS je smanjio prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda za 2022. godinu na 3% sa 4,2%, navodeći utjecaj politike nulte tolerancije prema Covidu. Peking je najavio da će se narudžbe za rad od kuće produžiti.

Cijene nafte su porasle, ali su prošlog tjedna bile gotovo nepromijenjene. Strahovi trgovaca o mogućoj recesiji i smanjenoj potrošnji pojačani su zbog znakova da se EU bori za pregovaranje o embargu na uvoz iz Rusije, što vrši pritisak na cijene. Međutim, očekuje se da će potrošnja u SAD-u nastaviti rasti kako počinje sezona putovanja u SAD, dok bi odluka o energetskom embargu EU na Ruski uvoz nafte mogla biti donesena do kraja svibnja.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada
Zatvorite

Be aware of the holiday trading hours for:

  • Ponedjeljak, 30. svibanj, blagdan Dana sjećanja na američkom tržištu
Instrument
30.05.2022

31.05.2022
ALL FOREX Redovito Redovito
Indeksi
USA 500 Rano zatvoriti 16:59 Redovito
USA-TECH 100 Rano zatvoriti 16:59 Redovito
USA 30 Rano zatvoriti 16:59 Redovito
USA 2000 Rano zatvoriti 16:59 Redovito
DOLLAR INDEX Rano zatvoriti 16:59 Redovito
Energija
Crude Oil Rano zatvoriti 18:29 Redovito
Brent Oil Rano zatvoriti 18:29 Redovito
Natural Gas Rano zatvoriti 18:29 Redovito
Heating Oil Rano zatvoriti 18:29 Redovito
Gasoline Rano zatvoriti 18:29 Redovito
Roba
Corn Zatvoreno Redovito
Soybeans Zatvoreno Redovito
Wheat Zatvoreno Redovito
Sugar Zatvoreno Redovito
Cotton No.2 Zatvoreno Redovito
Metali
Gold Rano zatvoriti 18:29 Redovito
Silver Rano zatvoriti 18:29 Redovito
Copper Rano zatvoriti 18:29 Redovito
Platinum Rano zatvoriti 18:29 Redovito
PALLADIUM Rano zatvoriti 18:29 Redovito
Obveznice
Bonds Rano zatvoriti 16:59 Redovito
Dionice SAD
Equities US Rano zatvoriti 18:29 Redovito

Napomena: U slučaju niske likvidnosti određenog instrumenta, Fortrade može proširiti raspone ili čak zatvoriti instrument za trgovanje. O svim takvim promjenama rasporeda trgovanja bit će izdane obavijesti.

  • Gore navedeno vrijeme može biti promijenjeno.
  • Datumi koji prethode i slijede ovaj praznik imaju redovni raspored trgovanja.
  • Vrijeme je navedeno u formatu GMT

Upozorenje o riziku

CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 79% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca. Možete izgubiti sva sredstva, no ne više nego što imate na računu za trgovanje. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.
Mogućnost ostvarenja profita prilikom obavljanja transakcija na OTC tržištu valutnih derivata neizostavno podrazumijeva i mogućnost nastanka gubitka. Vršenje transakcija može dovesti do gubitka jednog dijela ili cijelokupnog uloženog novca. Prije otpočinjanja trgovanja, pobrinite se da ste razumjeli prateće rizike i savladali vještine koje su potrebne za ulaganje. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.
CFD-ovi i marginski derivati su proizvodi s polugom koji uključuju značajnu razinu riziku po vaš kapital. Trebali biste trgovati isključivo novcem čiji si gubitak možete priuštiti. Imajte na umu sljedeće: Moguće je da izgubite cjelokupni iznos na vašem računu za trgovanje, no ne više od toga. Ne posjedujete vrijednosne papire na koje se vezuje trgovanje, niti na njih možete polagati bilo kakva prava. Prošli rezultati ne predstavljaju jamstvo budućih rezultata. Ovi podaci zamišljeni su kao podaci opće prirode te ne predstavljaju savjete o financijskim proizvodima. Bilo kakvi savjeti koji se nalaze na ovoj web stranici ili koje vam pruža Fort Securities Australia Pty Ltd smatraju se isključivo savjetima opće prirode te su priremljeni bez uzimanja u obzir vaših ciljeva, financijskog stanja ili potreba. Prije nego što počnete djelovati na temelju bilo kakvih informacija, trebali biste razmotriti odgovaraju li pružene informacije i priroda tog financijskog proizvoda vašim ciljevima, financijskom stanju i potrebama. Htjeli bismo vas potaknuti da potražite nezavisno financijsko savjetovanje i razmotrite naš Vodič kroz financijske usluge (en. "FSG") te Izjavu o proizvodima (en. "PDS") prije bilo kakve odluke o sudjelovanju u bilo kakvim financijskim prozivodima koje izdajemo, kao i u njihovom pribavljanju. Podaci na ovoj web stranici nisu usmjereni na žitelje Sjedinjenih Američkih Država i Belgije te nisu namijenjeni distribuciji ili uporabi od strane bilo koje osobe u bilo kojoj državi gdje bi to bilo u sukobu s mjesnim zakonima ili regulacijama.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ukoliko nastavite investirati u ugovore za razliku (CFD) na virtualne valute, zapamtite da su vrijednosti izuzetno volatilne i mogu rezultirati značajnim gubicima kroz kratko razdoblje. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Državaili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.
Trgovanje CFD-ima uz korištenje marže nosi visoku razinu rizika i možda nije prikladno za sve ulagače. CFD-i su složeni proizvodi, koji su vrlo špekulativni i vrlo rizični, a ulaganje u takve proizvode može rezultirati gubitkom cijelog ili većine vašeg uloženog kapitala.