CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 24/08/2020 - 28/08/2020

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 26/08/2020

26 kolovoz, 2020
Tjedna analiza 26/08/2020 Ekonomski kalendar

Euro je oslabio naspram američkog dolara. Bilješke sa posljednjeg sastanka Federalnih rezervi pokazale su da središnja banka SAD ne želi uvesti kontrolu prinosa na državne obveznice i nisu pružile nove nagovještaje o budućoj kamatnoj stopi.

Britanska funta je blago oslabila usijed djelomičnog oporavka američkog dolara, dok posljednja runda trgovinskih pregovora sa EU nije rezultirala nikakvim napretkom. Funta je porasla uoči sedme runde pregovora između EU i UK o odnosima nakon Brexita.

Japanski jen je također opadao u odnosu na dolar uslijed većeg apetita za rizikom. Trgovinski pregovori između SAD i Kine po pitanju prve faze trgovinskog sporazuma okončani su pozitivno.

Jačanje američkog dolara i poboljšanje odnosa između SAD i Kine vršili su negativan pritisak na cijenu nafte. Predsjednička kampanja u SAD nastavlja utjecati na odluke ulagača po pitanju zlata.

Američki burzovni indeksi nastavili su sa rastom uz podršku ponovnog jačanja tehnološkog sektora, dok su ulagači optimistični po pitanju odluke tvrtki Tesla i Apple koje će izvršiti cijepanje dionica, čime se njihov broj uvećava a cijena im opada i postaje dostupnija ulagačima.

Cijene nafte nisu zabilježile velike promjene i kreću se u rasponu između 41 i 43 dolara za barel. Prekid proizvodnje nafte u Meksičkom zaljevu zbog nevremena pružao je podršku cijeni nafte. S druge strane, rast broja zaraženih virusom korona u Europi i Aziji vršio je pritisak na naftu.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada