CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 27/09/2021 - 01/10/2021

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 29/09/2021

29 rujan, 2021
Tjedna analiza 29/09/2021 Ekonomski kalendar

Euro je oslabio naspram američkog dolara. Rezultati njemačkih izbora pokazali su jačanje lijevog krila u "motoru eurozone". Može potrajati mjesecima kako bi se formirala vlada u najvećem europskom gospodarstvu. Osim toga, problem nedostatka plina je akutan. S druge strane, prinos na američke državne obveznice je dramatično porastao. 10-godišnji prinos na obveznice je daleko veći od 1,50%.

Britanska funta nije zabilježila veliku tjednu promjenu unatoč velikoj volatilnosti. Guverner Bank of England, Bailey, izjavio je kako bi kamatne stope mogle porasti prije završetka programa kupnje obveznica. Britanska vojska je spremna isporučiti benzin benzinskim postajama jer je nedostatak vozača kamiona doveo do nedostatka goriva.

Japanski jen je oslabio u odnosu na dolar uslijed porasta prinosa na američke državne obveznice. Sve u svemu, američka valuta je snažno ojačala, a indeks dolara u utorak je znatno premašio 93.

Cijene zlata su se oštro smanjile jer je prinos na obveznice skočio prošlog tjedna. FED je signalizirao moguće smanjenje programa kupnje obveznica od 120 milijardi dolara mjesečno od studenog, otprilike do sredine 2022. godine.

Američki indeksi dionica oporavili su se, ali su ostali depresivni. Komentari FED-a, visoke cijene dionica i tržišne fluktuacije iz Kine bile su kočnica za indekse. Druga po veličini kineska tvrtka za nekretnine još uvijek je u teškoj financijskoj situaciji, dok rastuća globalna potražnja i nedostatak ugljena koji su doveli do nestanka struje u visoko industrijskom sjeveroistočnom dijelu Kine vrše negativan utjecaj.

Cijena zlata je prošlog tjedna ostvarila snažan rast. Potražnja je veća od opskrbe, dok se zalihe brzo crpe usred globalne energetske krize. Uvođenje cjepiva, smanjenje zaliha u SAD-u, znakovi da se Japan i Sydney ponovno otvaraju nakon što je pandemija ušla u sporu fazu, sve to zajedno podupire cijene sirove nafte.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada