CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 04/10/2021 - 08/10/2021

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 06/10/2021

06 listopad, 2021
Tjedna analiza 06/10/2021 Ekonomski kalendar

Euro je oslabio naspram američkog dolara. Zabrinutost zbog viših cijena energije u Europi, stropa američkog državnog duga i problema na tržištu nekretnina u Kini, utjecala je na osjećaj i oborla zajedničku europsku valutu.

Britanska funta, koja se našla u zoni preprodavanosti, ojačala je u odnosu na dolar. Britanske benzinske postaje navodno su osjetile olakšanje nakon što je britanska vojska intervenirala. Bivši glavni pregovarač Ujedinjenog Kraljevstva za EU, David Frost, potvrdio je poziciju Velike Britanije da je Sjevernoirski protokol dogovoren s EU neprimenjiv. Jačanje funte, unatoč nesuglasicama, znak je snage.

Nakon porasta iznad 112 po prvi put u 2021. prošlog tjedna, USD/JPY par konsolidirao se iznad 111 uslijed porasta prinosa na obveznice. Sve u svemu, američka valuta se kreće oko godišnjeg maksimuma uoči izvješća o stopi zaposlenosti u petak.

Cijena zlata se oporavila. Američki predsjednik, Joe Biden, upozorio je kako bi zemlja mogla proglasiti zadani dug u roku od dva tjedna, osim ako republikanci ne surađuju na podizanju ili obustavi stropa državnog duga.

Američki burzovni indeksi nastavljaju sa padom. Rast prinosa na američke obveznice potaknuo je prodaju tehnoloških dionica, uz pomoć turbulencija u koje je zapao Facebook.

Cijene nafte znatno su porasle prošlog tjedna, a WTI je dosegao najvišu razinu od 2014. godine. OPEC+ je najavio da je odlučio zadržati ograničenje opskrbe naftom. Držaće se sporazuma o postupnom povećanju proizvodnje nafte, za 400.000 barela dnevno, ignorirajući pozive Sjedinjenih Država i Indije da povećaju proizvodnju dok se globalno gospodarstvo oporavlja. Unatoč pritisku s ciljem povećanja proizvodnje, OPEC+ je bio zabrinut da četvrti globalni val tekuće pandemije može pogoditi oporavak potražnje.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada