CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 18/10/2021 - 22/10/2021

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 20/10/2021

20 listopad, 2021
Tjedna analiza 20/10/2021 Ekonomski kalendar

Euro je ojačao u odnosu na dolar koji je izgubio na snazi. Međutim, dužnosnik ECB-a, Francois Villeroi de Gallo, napomenuo je u utorak kako ECB nema razloga razmotriti podizanje stope do kraja iduće godine. To je ograničilo potencijal rasta EUR/USD para.

Funta je snažno porasla nakon što je šef banke Engleske, Andrew Bailey, nagovijestio povećanje stope kako bi spriječio rastuću inflaciju u Velikoj Britaniji. Premijer, Boris Johnson, obećao je riješiti spor s EU o Sjevernoirskom protokolu.

USD/JPY je porastao na najvišu razinu od kraja 2018. i konsolidirao se iznad 113 u utorak. Sve u svemu, indeks američkog dolara se smanjio, osobito nakon razočaravajućih podataka o industrijskoj proizvodnji objavljenim u utorak.

Cijena zlata je porasla, pokazujući vrlo visoku volatilnost. U utorak se trgovalo oko 1.780 dolara.

Američki indeksi dionica su porasli kako se sezona financijskog izvještavanja zahuktava. Velike investicijske banke su izvijestile o izvrsnim tromjesečnim rezultatima prošlog tjedna, a proizvođač električnih automobila, Tesla, očekuje se da će u četvrtak objaviti financijski izvještaj.

Cijene nafte su nastavile rasti, budući da globalna potražnja i dalje pridonosi nedostatku energenata širom svijeta. Sve veći nedostatak električne energije, nedostatak ugljena i prirodnog plina, kao i hladno vrijeme na sjevernoj hemisferi, guraju cijene nafte na rast. S druge strane, zemlje OPEC-a+ zadovoljne su postojećom situacijom, budući da su njihovi dolarski prihodi dramatično porasli.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada