CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 79% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 17/01/2022 - 21/01/2022

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 19/01/2022

19 sijeиanj, 2022
Tjedna analiza 19/01/2022 Ekonomski kalendar

Euro je ojačao u odnosu na prekomjerno kupljeni dolar, jer su sudionici na tržištu cijenili prilično agresivnu prognozu monetarne politike u SAD-u. Međutim, rast prinosa na obveznice pružio je potporu padu dolara.

Britanska funta nije zabilježila veliku tjednu promjenu unatoč velikoj volatilnosti. Pad broja zaraženih u Velikoj Britaniji podržao je funtu, kao i stopu nezaposlenosti koja je u studenom pala na 4,1%.

USD/JPY par bio je vrlo nestabilan, ali uglavnom nepromijenjen. Banka Japana naglasila je svoju odlučnost da održi izuzetno blagu monetarnu politiku, koja je u utorak naštetila jenu, dok su veći prinosi u SAD-u gurnuli valutni par još više.

Cijene zlata bile su gotovo nepromijenjene, još uvijek trgujući iznad 1800 dolara. Visoka inflacija i zabrinutost zbog širenja Omicrona pridonijeli su povećanju cijena žutog metala, dok su oportunitetni troškovi u smislu izgubljenih prinosa (rastućih prinosa na obveznice) nastavili vršiti pritisak na zlato.

Američki indeksi dionica pali su nakon porasta očekivanja da će FED ove godine povisiti kamatne stope 3-4 puta. U međuvremenu je započela sezona financijskog izvještavanja, a tvrtke, uključujući većinu banaka, zabilježile su pozitivne rezultate u ovoj ranoj fazi. U četvrtak će Netflix objavit svoje rezultati za 4. tromjesečje.

Cijene nafte porasle su na najvišu razinu od 2014. u utorak, budući da su mogući prekidi u opskrbi nakon napada u bliskoistočnom zaljevu pogoršali već napete izglede za opskrbu. Geopolitičkim rizicima dodaju se i rastuće napetosti između članice OPEC+ Rusije i Ukrajine. Osim toga, neke zemlje OPEC-a imaju poteškoća s proizvodnjom u okviru dogovorenih kapacitetima zbog nedovoljnih ulaganja i potrebe za održavanjem.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada