CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 30/05/2022 - 03/06/2022

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 01/06/2022

01 lipanj, 2022
Tjedna analiza 01/06/2022 Ekonomski kalendar

Euro je ojačao u odnosu na dolar, popevši se na najvišu razinu u mjesec dana, blizu 1,08. U utorak je godišnji indeks potrošačkih cijena eurozone u svibnju porastao za 8,1% u odnosu na prethodnu vrijednost od 7,4%. Očekivanja normalizacije monetarne politike u eurozoni u drugoj polovici ove godine nastavila su gurati euro prema rastu.

Britanska funta je blago ojačala u odnosu na dolar. Guverner Banke Engleske, Andrew Bailey, rekao je da su spremni ponovno povećati kamatnu stopu ako je potrebno, ali priznao je da bi pooštravanje trebalo uzeti u obzir šok prihoda.

Japanski jen oslabio je kako su prinosi na američke obveznice porasli u ponedjeljak i utorak. Sve u svemu, dolar je pao, ali je u utorak oporavio neke gubitke nakon što je jedan član izrazio potporu povećanju stope u rujnu.

Cijene zlata trgovale su u uskom rasponu blizu razine od 1850 dolara. Zabrinutost zbog ekonomske recesije i špekulacije o agresivnoj monetarnoj politici velikih središnjih banaka ograničile su kretanje cijena zlata u oba smjera.

Svi glavni američki indeksi dionica snažno su porasli jer su neki ulagači iskoristili priliku za kupnju dionica s popustom. Ostaje otvoreno pitanje je li nedavni oporavak bio samo rast na medvjeđem tržištu ili tržišta dionica ulaze u značajnu konsolidaciju.

Cijene nafte su prošlog tjedna porasle. Čelnici Europske unije načelno su se složili smanjiti uvoz ruske nafte u EU za 90% do kraja godine, povećavajući pritisak na Rusiju zbog njezine invazije na Ukrajinu. Rusija je prekinula opskrbu plinom Danskoj i Nizozemskoj jer su te dvije zemlje odbile platiti račune u rubaljima. S glavnom sezonom odmora koja počinje u SAD-u i Europi, potražnja za gorivom će se povećati, pružajući potporu nafti i njezinim derivatima.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada