CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 81% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 84% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 16/01/2023 - 20/01/2023

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 25/01/2023

25 sijeиanj, 2023
Tjedna analiza 25/01/2023 Ekonomski kalendar

Euro je prošlog tjedna nastavio rasti u odnosu na dolar, te je dosegao najvišu razinu u sedam mjeseci. Trgovci očekuju da će ECB na sastanku početkom veljače podići kamatne stope za 50 baznih bodova.

Britanska funta porasla je u odnosu na dolar nakon što su pozitivni podaci o zapošljavanju podržali britansku valutu. U SAD-u je dolar pao nakon što su američki podaci o maloprodaji i inflaciji bili niži od očekivanja.

USD/Yen raste nakon što je Bank of Japan zadržala kamatne stope na -0,10%

Cijene zlata dosegnule su najvišu razinu u devet mjeseci jer je plemeniti metal i dalje privlačan. Kineska nova godina i indijska sezona vjenčanja su započele i već je zabilježen veliki porast fizičke potražnje za zlatom.

Američke dionice pale su prošli tjedan nakon što su trgovci počeli smatrati da je optimizam o stanju američkog gospodarstva u 2023. možda prenaglašen. Sezona financijskog izvještavanja pokazala je mješovite i općenito pozitivne rezultate. Prošlog je tjedna Netflix premašio procijenjeni broj pretplatnika, što je povećalo dionice te kompanije.

Cijene nafte nastavile su rasti zahvaljujući optimizmu u pogledu povećane potražnje u Kini jer su putovanja u tu zemlju porasla uoči kineske Nove godine. Hladnije vremenske prognoze iz Sjedinjenih Država također sugeriraju da će potražnja za naftom porasti u nadolazećim tjednima.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada